Algemeen - publicatie: 29 november 2021

Lourdesbedevaart 2022

Lourdesbedevaart 22 t/m 27 september 2022

Allereerst een voorwoordje.
Nadat in 2020 de VNB (Vereniging Nationale Bedevaarten) mede door de coronagevolgen, failliet ging, werden de vrijwilligers van de diverse locaties geadviseerd om zich aan te sluiten bij Huis voor de Pelgrim in Maastricht. Vanwege de vergrijzing en de terugloop van het aantal pelgrims, was er al
een vergaande samenwerking tussen VNB en Huis voor de Pelgrim.
Vandaar dat de parochie H. Kruis zich heeft aangesloten bij Huis voor de Pelgrim.

We zijn blij en hopen dan ook in september 2022 weer veilig op reis te kunnen gaan en zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een bedevaart naar Lourdes. De plek waar hemel en aarde elkaar raken. De plek waar Bernadette als nederig, armoedig en ziek meisje werd uitverkoren door Maria.
Een plek waar jong en oud, ziek en gezond elkaar ontmoeten. Ontmoeting met inhoud, samen bidden, praten, luisteren en lachen met aandacht en respect en waar nodig elkaar helpen. We gaan met een kleine groep om zo meer tijd voor echte ontmoeting te hebben.

Informatie van de reis:
Vertrek per vliegtuig van vliegveld Maastricht
Aantal personen 20 Kosten € 895,- p.p.
Vervoer per bus naar Maastricht € 25,- p.p.
Hotel (reservering) Croix des Bretons
Opgave zo spoedig mogelijk bij de Lourdeswerkgroep Mariënheem
Begeleiding van het pastorale team: diaken Marc Brinkhuis

We ontdekken samen Lourdes. We nemen deel aan een viering bij de grot, de lichtprocessie, de internationale mis in de ondergrondse kerk Pius X, lopen een middag door Lourdes “in de voetsporen van Bernadette”. We gaan naar de molen waar het gezin heeft gewoond en ook naar het cachot waar
ze na veel ellende en armoede belandden. De grote en kleine kruisweg worden gelopen met verhalen over de kruisiging van Christus vertaald naar het hedendaagse leven. Iedere pelgrim is vrij om deel te nemen aan het programma of zijn of haar moment van rust te nemen. Dit is het mooie van deze reis; Veel kan er, maar niets moet. Uiteraard nemen we ook op tijd een kopje koffie op een van de vele terrasjes. In het hotel waar we verblijven is er ’s avonds tijd om ervaringen van die dag of ons eigen “levensverhaal” met elkaar te delen, met een lach en een traan. Zo hopen we gesterkt door Maria en Bernadette en verhalen van ontmoetingen, terug te komen in Raalte.

Gaat u alleen of met anderen, geen probleem, in Lourdes ben je nooit alleen.
Wilt u ook een keer zulke ervaringen opdoen en mee op een bedevaart naar Lourdes, dan kunt u contact opnemen met:
Marion Kogelman telefoon 0572-365448, 06- 1829 1938 of via de mail mkogelmanbloo@gmail.com.
Diny Maatman telefoon 0572-353416, 06-2503 1497 of via de mail harrymaatman@yahoo.com
Lidy Holtmaat telefoon 0572 – 352490, 06-2505 4712 of via de mail lidy.holtmaat@gmail.com