De Parochie

Algemeen - publicatie: 09 november 2020

Adventsactie 2020 - Delen smaakt naar meer

Adventsactie 2020 Delen smaakt naar meer

Tijdens de Advent, op weg naar Kerstmis, worden ons dit jaar meerdere projecten aangedragen met een overkoepelend thema en doel. Wij zijn gemotiveerd ons hiervoor in te zetten, omdat we in alle projecten geraakt zijn door de bewustwording van waar voedsel vandaan komt, hoe volwassenen en kinderen leren hoe ecologisch verantwoord voedsel te verbouwen en voor dieren te zorgen, zodat zijzelf maar ook de aarde een goede toekomst hebben. Bovendien draagt het bij aan het van de straat houden van de kinderen. Ze zullen meer op school zijn en daardoor ook weer een betere toekomst tegemoet gaan.
Gezinnen en jongeren krijgen training in duurzame landbouwtechnieken, om zo de opbrengst van hun moestuinen te verbeteren en kennis en bewustwording van goede voeding te verhogen. Er zijn workshops over organische bemesting, kweken van groenten, plantenziektes en hoe gevarieerd en voedzaam voedsel te verbouwen. Gezinnen ontvangen startpakketten met bijvoorbeeld een schoffel, gieter en pikhouweel en zaden van onder andere tomaten, uien, zoete aardappelen en wortels. Ook ontvangen ze vouchers, die in noodsituaties in te wisselen zijn voor voedselpakketten.
Met het geld, dat wij inzamelen steunen we diverse projecten die ervoor zorgen dat gezinnen zelf groente, granen en fruit kunnen verbouwen en voor wat dieren als kippen kunnen zorgen om op die manier te beschikken over gezond en gevarieerd voedsel.
Uw bijdrage is enorm welkom.

U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. Adventsactie.

Namens alle contactpersonen diaconie,
Lonneke Gunnink – van den Berg, pastoraal werker

 

Meest recente berichten