Algemeen - 12 oktober 2020

18 nov. 2020 - Werkgroep Landbouw en Kerken

Wie houdt wie in de wurggreep?

Hebt u ook weleens gedacht wanneer u de vele informatie, de boerenprotesten en discussies langs zag komen via de media ‘Hoe zit het nou precies? Wie moet je geloven: de boeren of de minister van Landbouw? Hoe moet het verder met de landbouw in Nederland? Krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten?'
Kortom: wat gebeurt er tussen zaaien op het land en kopen in de supermarkt?

Deze vragen komen aan de orde op de thema-avond 'Wie houdt wie in de wurggreep?'
De avond wordt georganiseerd door de werkgroep 'Landbouw en Kerken'.
Drie gasten zullen hun verhaal vertellen: een biologische boer, een jonge boer en iemand die bekend is met de wereld van de supermarkt. Hoe staan zij in deze discussie over ons voedsel.
U bent van harte welkom: boeren en burgers, producenten en consumenten. Wel graag aanmelden in verband met de regels die gelden vanwege het COVID-19-virus. Vol is vol.
Aanmelden kan via Jan Koldewee: jwkoldewee@gmail.com.

We hopen van harte dat u komt en uw gedachten ook wilt delen, dat wij elkaars verhalen verstaan en zien welke stappen we zelf zouden kunnen zetten.

Datum en plaats: 18 november in de Ichtuskerk, Holterweg 106-108, Colmschate. De inloop is vanaf 19.45 uur en we starten om 20.00 uur.

Werkgroep Landbouw en Kerken