Algemeen - 21 juli 2020

Coronarooster

‘Coronarooster’

Vanaf 1 juli zijn we weer heel voorzichtig begonnen met het vieren in onze kerken van de parochie H. Kruis. Wel moeten we rekening houden met de 1,5 meter afstand. Het is de eerste tijd ook nog niet mogelijke om communiediensten te houden. Er zijn eucharistievieringen en gebedsdiensten (ook soms met uitstelling van het H. Sacrament). Voor de komende tijd heeft het pastoraal team een aangepast ‘coronarooster’ gemaakt. In Raalte zijn er twee kerken die allebei groot zijn en zeker aan 100 kerkgangers plaats kunnen bieden. Om de eucharistievieringen de komende maanden wat beter en eerlijker te verdelen zal er voorlopig (‘coronarooster’) ELKE zaterdag om 17.00 uur een Eucharistieviering zijn in de Pauluskerk. Elke zaterdag zal er om 19.00 uur een gebedsviering, lof of woordviering gehouden worden in de Basiliek. ELKE zondag 10.30 uur is er een Eucharistieviering in de Basiliek. Als pastoresteam en bestuur hopen we dat velen van u weer komen meevieren. Graag van te voren even aanmelden. Dan bent u zeker van een plaats. U kunt ook ‘spontaan’ naar de kerk komen. Dan moet u zich bij binnenkomst melden en uw naam doorgeven. Maar dan geldt wel ‘vol = vol’! We moeten ons houden aan het protocol van de Nederlandse bisschoppen in overleg met het R.I.V.M. en de minister van Eredienst. Het gaat om onze zorg voor elkaars gezondheid.
De komende tijd zal er ook elke zondag om 10.30 uur een rechtstreekse livestream zijn van de Eucharistie op ons Youtube kanaal ‘RK-Overijssel zuid west’, om beurten vanuit de Basiliek in Raalte (5 juli / 26 juli / 16 aug.), de St. Nicolaaskerk in Schalkhaar (12 juli / 2 aug. / 23 aug.) en de St. Dionysiuskerk in Rijssen (19 juli / 9 aug. / 30 aug.). We blijven samen bidden en met elkaar verbonden – of samen in onze kerken of via de livestream.

Mooie zomerse dagen gewenst!
Pastoor Ronald Cornelissen