UITNODIGING voor kleine Kerstwandeling.

Hierbij nodigen we alle inwoners van Haarle, jong en oud, uit om op Vrijdagmiddag 24 december a.s. – Kerstavond- elkaar wandelend te ontmoeten en begroeten.
Er is geen wandeling uitgezet. Ieder maakt z’n eigen wandeling, vanaf ongeveer 15.00 uur, wat langer of korter net naar je zin hebt, tussen een paar “pleisterplaatsen”. Daardoor komen we elkaar vast hier of daar tegen en heb je gelegenheid elkaar te groeten en goede wensen uit te wisselen. (Als je iemand langer wilt spreken dan vraag je hem maar op de koffie!).
Op de “pleisterplaatsen “ kunnen , vooral de kinderen, een kleine versnapering krijgen, maar op=op. Houdt voldoende afstand van elkaar!

“Pleisterplaatsen” zijn:
- Erve Bloeme aan de Raalterdijk., - De Marcke , het centrale veldje - Mr. Kwantenstraat , nabij nr. 2 - Het “rondje” van de Enkweg, bij nr. 3 - - Hasselbachweg, ”. tegenover Pand 24 - - Het plein voor de kerk.

Je kunt de wandeling extra feestelijk maken door van te voren een lampje te maken (vader of moeder vragen!) van een melkpak. (zie onder), of door je als herder te verkleden. (zoals de herders die op zoek gingen naar het Christuskind). Onderweg kun je ook een goede-wensen-briefje maken voor iemand waar je vaak aan denkt. In de kerk is de kerststal te bewonderen. N.B. Denk hierbij aan uw mondkapje.

Mensen langs de Haarlese wegen zouden een brandende vuurkorf op hun oprit kunnen zetten. Rond 16.15 u nodigen Midwinterhoornblazers ons naar het plein bij de kerk. Daar zijn mensen die kunnen helpen bij het aansteken van de lantaarntjes. Je kunt je goede-wensen-briefje ophangen in de kerstboom, en wellicht kunnen we samen een paar kerstliederen zingen.

Tegen 17.00 uur wandelt ieder met brandende lampjes naar huis, samen thuis Kerstfeest vieren!Mensen die van buitenaf komen: zet a.u.b. de auto op de parkeerplaats bij De Veldkamp of de manege. Er zijn verkeersregelaars (van de manege) die opletten en bij drukke oversteekplaatsen oppassen.

Tot ziens! Margot Jansen, Trees Schoot Uiterkamp, Gonny Renting, Leendert van Haaften.
(Deze wandeling is een onderdeel van Stichting Jeugdraad Haarle)

Voor een melkpak lampje:
Spoel het lege pak even schoon; Snijd aan 1 kant een “flap” open , ongeveer 6 cm boven de onderkant, en zo’n 8 cm hoog en 4 a 5 cm breed. (Om het lichtje erin te zetten en aan te steken). Snijd bovenin de kanten van het pak een sterretje, of rondje, niet te groot, dan waait het lichtje niet uit. (ik maakte 4-puntige sterren van zo’n 5 cm. hoog en breed. Eerst even tekenen.)
Maak van een los stukje karton een plateautje dat netjes binnen op de onderkant van het melkpak past, met middenin een rond gat waar het waxine-lichtje in past. Dan kan dat lichtje niet schuiven. (Het karton is te stug om met een schaar te knippen; ik gebruikte een Stanley-mes. Pas op vingers!). Met een stukje ijzerdraad een hengsel maken , of een oog om het lampje aan een stok op te hangen.