Overledenen

Op 02 augustus 2020 is mevrouw Euphemia Katharina (Tiny) Overmars- Bruins op 88 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met de heer F. Overmars (weduwe sinds 2-9-2015). Zij woonde in de Stevenskamp 1, ( kamer 208) 8111 AR te Heeten.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 02 juni 2020 is de heer Herman (Hermanus Maria) Vulink op 79 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Annie Vulink. Hij woonde Twickel 48, 8103 HH Raalte.

Herman werd geboren op 21 oktober 1940 in een gezin dat 5 kinderen zou gaan tellen. Op de boerderij aan de Weseperweg te Heeten voelde hij zich thuis. Herman ging naar de jongensschool in Heeten en daarna aan het werk als boerenknecht.
Rond zijn 18e brak de diensttijd aan en hij werd uitgezonden naar Nieuw Genua voor een jaar. Het was een bijzondere maar ook enerverende tijd. Weer in Nederland ging hij aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij Reimert en daarna naar Salland vleesverwerking.
In 1970 leerde hij Annie kennen tijdens een reünie van schaatssupporters. Zij trouwden op 18 februari 1972 en gingen wonen aan de Kastanjelaan in Raalte waar in 1973 en 1975 Herman en Johan werden geboren.
Herman switchte tijdelijk van baan en ging werken op de planning om jaren later weer op de vrachtwagen te stappen. Hij vond het geweldig en bleef dit werk doen tot zijn pensioen.
Zijn hobby’s waren biljarten, bowlen en kaarten met een vaste kaartclub. 
Herman heeft, samen met zijn vrouw Annie, genoten van het leven ondanks de vele operaties die hij moest ondergaan.
Zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen waren er voor hem zoals Herman er altijd was voor hen. Hoe fijn zou het geweest zijn wanneer zij samen hun 50-jarig huwelijk nog hadden kunnen viering. Het mocht niet zo zijn en dat maakt verdrietig.
Toch is iedereen dankbaar dat Herman zolang in hun midden mocht zijn.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 11 mei 2020 is mevrouw Cornelia Theodora Oosten-van der Gelt op 100 jarige leeftijd overleden.
Zij woonde Jan van Arkelstraat 15, 8101 EN Raalte.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 22 april 2020 is de heer Theo (Theodorus Henricus Marinus) Duteweerd op 83 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met (weduwnaar van) Mini Duteweerd-Otten . Hij woonde Zwanenwoerd 40 8102 BE RAALTE.

Op de aankondiging van zijn overlijden stond: Eenvoud was zijn kracht. Zorgzaam stond hij in het leven. Nooit heeft hij aan zichzelf gedacht. Belangrijk was te kunnen geven. Op 25 april hebben wij in de Pauluskerk afscheid genomen van Theo Duteweerd.

Met zijn gezin heeft hij jaren in de Dumbarstraat in Raalte gewoond. Na het overlijden van zijn vrouw is hij op Swaenewoerd gaan wonen. Hij kwam uit een zeer gelovig gezin in Hoonhorst gemeente Dalfsen. Theo heeft verschillende werkzaamheden verricht.  Zo heeft hij een aantal jaren bij de Hevea gewerkt, bij Douma deuren en bij de plantsoenendienst. Hij ging met vervroegd pensioen en kon meer tijd besteden aan zijn hobby tuinieren. Menigeen voorzag hij van groente. Voor zijn gezin had hij alles over. Ook heeft hij veel gedaan voor zijn schoonmoeder en broer Herman. Om toch bezig te zijn bezorgde hij een tijd de Stentor tot ieders tevredenheid. Zijn laatste levensjaren waren niet gemakkelijk doordat hij zijn lichamelijke beperkingen had. Hij voelde de pijn en het lijden van de ander heel goed aan. Op 22 april heeft hij op de Corona-afdeling van Swaenewoerd de ziekenzalving ontvangen. Daarna is hij rustig ingeslapen.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 13 februari 2020 is de heer Gerrit (Gerardus Joannes) Schrijver op 84 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Miep Schrijver-van Vilsteren. Hij woonde Pimpernel 33, 8101 HL Raalte.

Hij leefde al een behoorlijke tijd in ‘reservetijd’. Een man die indruk maakt; door zijn wijze van spreken, door zijn houding waar overtuiging en ook een zekere trots uit sprak. We zien in hem de regisseur die in zijn leven iedere keer toch weer zijn koers wist te pakken. Gerrit pakte en kreeg de ruimte om zijn talenten volop in te zetten, in het adviseren van mensen en helpen waar nodig, als organisator van de vele verenigingen in en om Raalte. Als zanger heeft hij meer dan 60 jaar gezongen in het koor. Bij alles wat hij gedaan heeft in zijn leven kreeg hij de ruimte van zijn vrouw Miep. Zonder haar steun, zonder haar steeds op de achtergrond alles regelen had hij dat nooit kunnen doen. Ouder wordend steunden ze op elkaar. Gerrit in zijn ziekte, Miep in haar eigen proces. En bij dat alles vormden ze samen het gezin waar familie belangrijk was, waar zelfstandigheid heel vanzelfsprekend was. Waar Gerrit, samen met Miep echt warm voor liep was liefde, verbondenheid, gemeenschap zijn. En daarin samen vieren, samen optrekken, er zijn voor de mensen die je kon steunen en verder helpen, zodat ook zij verder konden met hun leven. Heel rustig kon Gerrit zijn laatste maanden beleven, genietend van de aandacht van zijn kinderen om zich heen. Zo mocht hij ook gaan, in vertrouwen dat het goed was.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 05 februari 2020 is mevrouw E.M.J. (Everdina María Jozefina) Koerhuis - Holterman op 84 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Johan Koerhuis. Zij woonde aan de Dumbarstraat 49 8101 EC te Raalte.

Diny werd geboren in Zwollerkerspel en groeide later met haar zus en zeven broers op bij hun ouders in Lierderderholthuis. Het was daar hard werken op de boerderij en in het huishouden. Maar er was ook tijd om samen kattenkwaad uit te halen en ze hadden veel plezier met elkaar. Diny wilde graag coupeuse worden, maar daarvoor was geen tijd en geen geld. In plaats daarvan ging zij “in betrekking bij de boer”. Intussen kreeg ze verkering met Johan Koerhuis en op 9 april 1958 traden zij in het huwelijk. Ze gingen wonen in Raalte; daar werden hun drie zonen geboren. Diny naaide veel kleding voor de kinderen, voor zichzelf en voor anderen. Samen met haar buurvrouw maakte zij  jarenlang de Pauluskerk schoon en ze deed ook het huishouden voor Pastoor Spanjer en Pastoor Couzijnse. Ze genoot met haar gezin van spelletjes, puzzelen, rummikub en uitstapjes naar de Lemelerberg en de Agnietenplas.Toen Johan met de VUT ging beleefden ze veel plezier van het vissen en picknicken aan de Zwolse IJssel. De ziekte en het overlijden van Johan en later van Benno hebben Diny veel  verdriet gedaan. Diny was een lieve oma, die trots was op haar kleinkinderen; bijna alles mocht en kon bij haar en er was altijd wel wat lekkers. Diny was een sterke vrouw, die graag haar eigen zaakjes regelde, ze was belangstellend en behulpzaam. Haar onverwachte overlijden heeft velen zeer geraakt. Wij zullen haar missen.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 02 februari 2020 is mevrouw Annie Alberta Gerritdina Mollink - Booijink op 87 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Jans Mollink. Zij woonde Ramelerdijk 13, 8101 PT Raalte.

Dat zij moge rusten in vrede.