eerste gezinszondag

 

 

Op 19 september was de eerste gezinszondag.

 

Het was een terugkomdag voor de kinderen die in dit jaar hun Eerste Heilige Communie hadden gedaan en het Vormsel hadden ontvangen, maar iedereen was welkom!

 

We begonnen met een eucharistieviering, waarin de kinderen konden meehelpen met de kaarsen aan te steken, de gaven naar het altaar te brengen plus de krat voor de voedselbank en door de voorbeden te lezen. Bij het bidden van het Onze Vader mochten zij op het altaar meebidden.

 

Er is nog geen kinderkoor, ( wie weet in de toekomst wel!), maar er werd mooi gezongen  door het gemengd koor en de liedjes waren redelijk bekend.

Na afloop van de viering was er een lunch voor iedereen en aansluitend een  leuke speurtocht door de kerk. Met behulp van een QR code kon je de vragen lezen die bij diverse voorwerpen stonden. Ook voor de ouders was dit best leerzaam, want hoe heet dat kastje op het altaar en herken je de man op de foto?

Iedereen vond het heel leuk om te mogen kijken op plaatsen waar je normaal niet mag komen, maar hoe kom je anders aan de vragen? Want die lagen overal.

Er waren er 15 en die waren best moeilijk af en toe. Maar met wat hulp van pastor Gauthier de Bekker en anderen werden de antwoorden tóch gevonden.

Al met al een hele leuke en leerzame 1e gezinszondag. Ongeveer 25 kinderen en hun ouders waren aanwezig.

Kon je deze keer niet komen? De volgende gezinszondag is op 17 oktober om 10.30 uur Van harte welkom!!