Tweede gezinszondag

Tweede Gezinszondag.

Op zondag 17 oktober was er voor de tweede keer een gezinszondag. Net als de eerste keer werd er gestart met een kindvriendelijke eucharistieviering. Altijd spannend om de bel te mogen luiden bij de aanvang van de viering, maar dat ging prima!

Ook het aansteken van de kaarsen bij de voorbeden en het aandragen van de gaven naar het altaar vonden de kinderen leuk om te doen. En het Onze Vader bidden met zijn allen voorin de kerk om het altaar heen, was een mooi moment. En het geeft niet als je het nog niet kan, je leert het vanzelf wel.

images/2 voorin de kerk.jpg

Wil je de viering terug kijken klik op de afbeelding hieronder

Daarna gingen we met iedereen een broodje eten, limonade erbij en voor de ouders was er koffie en thee.

De vorige keer was er de speurtocht door de kerk, met de QR codes, weet je het nog? Wat is een tabernakel en een sacristie?

Nu gingen we memorie spelen, wie heeft de meeste kaartjes en weet je nog wat het is? Allemaal afbeeldingen van voorwerpen die in de kerk staan. Wat heb je onthouden van de vorige keer?

Met de oudere kinderen ging pastor Gauthier naar de kerk, wat wist je nog? En dan mocht je vertellen wat je onthouden had. Geen nood, wist je het niet meer, dan hielp pastor Gauthier je wel op weg!

En voor de allerkleinsten waren er kleurplaten en die werden mooi!

Weer een geslaagde gezinszondag, leuk zo met zijn allen!

images/2 na de viering.jpg

Kon je deze keer niet komen? Je bent van harte welkom op de volgende gezinszondag, die zal zijn op 21 november om 10.30 uur,

Die dag starten we ook met de voorbereiding voor de Eerste Heilige Communie en het Vormsel. Daar moet je je wel voor opgeven bij: gezinszondag@parochieheiligkruis.nl

Doe je niet mee, geen probleem, je bent van harte welkom. Samen met je broertjes, zusjes en iedereen die je maar wilt. Ook je knuffel!

Namens de stuurgroep gezinszondagen,

Helga Baars, coördinator gezinszondag.