Gezinszondag

Elke 3e zondag van de maand (september tot en met juni) is er Gezinszondag in onze parochie. Op deze zondagen komen we gezellig samen om te vieren, elkaar te ontmoeten en zo ons geloof te verdiepen.

We beginnen met een viering in de H. Kruisverheffing om 10.30 uur. Kinderen mogen helpen tijdens de viering en we zamelen houdbare producten in voor de Voedselbank. Aansluitend is er koffie, thee, ranja en een broodje in het parochiecentrum tegenover de kerk. Daarna is het tijd voor catechese tot ongeveer 13.00 uur.

Palmpasen-viering voor kinderen

Op zaterdag 1 april is er om 16.00 uur in de H. Kruisverheffing in Raalte een Palmpasenviering voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s.  Om 15.45 verzamelen we met Palmpasenstokken voor de kerk. Na de viering gaan we met z’n allen een rondje in of rond de kerk lopen. Natuurlijk hopen we dat de ezel ook mee gaat.

Kinderkoor Palmpasen-viering

Vind je het leuk om mee te zingen in de Palmpasen-viering op 1 april? Mail dan naar de organist Jan Wanders (jbwanders@gmail.com) of gezinszondag@parochieheiligkruis.nl. We oefenen in de kerk op 1 april vanaf 15.30 uur. Je krijgt de muziek en liedjes om thuis te oefenen. Of we plannen een oefenmoment met de organist Jan Wanders.

Palmpasen stokken maken

Op zaterdagmiddag 1 april kun je in het Parochiecentrum van de H. Kruisverheffing een Palmpasenstok maken. De kosten voor  het maken van de Palmpasenstok zijn € 3,00 per kind. Wij zorgen voor de uitleg en de materialen tussen 13.00 een 15.00 uur. Het is een inloopbijeenkomst, dus kom wanneer het jou het beste uitkomt.

Geef je op via een email naar gezinszondag@parochieheiligkruis.nl. Wil je daarbij je naam en leeftijd zetten? En of je wel/niet een stok van thuis mee neemt?

Kun je niet op 1 april je stok maken maar wil je wel mee doen met de Kinder-Palmpasenviering? Je kunt ook je eigen stok thuis versieren. Bij het secretariaat (Kerkstraat 8) kun je tussen 20 en 31 maart voor € 3,00 een pakketje met materialen ophalen. Je zorgt dan zelf voor een haantje en een (palm)takje. Graag gepast of met QR-code betalen. Het secretariaat is op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 15.00 uur geopend. We zien je dan graag op zaterdag 1 april mét versierde stok om 15.45 uur voor de H. Kruisverheffing.

Als je nog een Palmpasen stok hebt van vorig jaar, maar dit jaar niet wilt komen, wil je dan de stok bij de H. Kruisverheffing afgeven? In het portaal van de linker zij-ingang staat een tafel waarop je de stok kunt achterlaten.

Vragen
Heeft u of heb jij vragen over Gezinszondag? Stuur dan een email naar Gezinszondag@parochieheiligkruis.nl.