Jeugd & Jongeren

Achter in de H. Kruisverheffing staat sinds enige maanden het “kinderhoekje”. Een plaats van, voor en door de kinderen. Er hangt van alles over de Gezinszondag, waar we mee bezig zijn , maar ook foto’s, puzzeltjes en vragen die de kinderen kunnen beantwoorden en op het bord kunnen hangen.

Nu staat er veel over de Vastentijd, de 40 dagen op weg naar het grote feest van Pasen. Daarna wordt het weer een ander thema, maar er liggen altijd kleurplaten en puzzeltjes die je mag meenemen.

En als je wil kleuren, kan het ook. Er staat een tafeltje en er liggen kleurpotloden. Is alles klaar? Hang hem op het grote bord, dat wordt dan steeds mooier en iedereen kan jouw tekening zien!

Nieuwsgierig geworden? Ga maar kijken, het is er voor jullie!

 

Elke 3e zondag van de maand is er Gezinszondag in onze parochie. Op deze zondagen komen we gezellig samen om te vieren, elkaar te ontmoeten en zo ons geloof te verdiepen.

We beginnen met een viering in de H. Kruisverheffing om 10.30 uur. Kinderen mogen helpen tijdens de viering en we zamelen houdbare producten in voor de Voedselbank. Aansluitend is er koffie, thee, ranja en een broodje in het parochiecentrum tegenover de kerk. Daarna is het tijd voor catechese tot ongeveer 13.00 uur.

De catechese is ingedeeld in vier leeftijdsgroepen: kinderen tot 6 jaar, 7 tot 9 jaar, vanaf 10 jaar en volwassenen. Voor iedereen is een passend programma. Tijdens de catechese is ook de voorbereiding voor de Eerste Heilige Communie en het Vormsel. Naast de kinderen die mee doen met deze sacramentsvoorbereiding zijn ook alle andere kinderen en gezinnen ook van harte welkom om het hele programma mee te draaien.

Graag tot ziens op Gezinszondag!

  • 15 januari 2023
  • 19 februari 2023
  • 19 maart 2023
  • 16 april 2023
  • 21 mei 2023
  • 18 juni 2023

Voorbereiding Eerste Communie en Vormsel
De voorbereiding van de Eerste Heilige Communie en het Vormsel is tijdens Gezinszondag, vanaf november tot en met mei. De viering van de Eerste Heilige Communie is op zondag 18 juni 2023 om 10.30 uur. De datum van het Vormsel is nog niet bekend. Dit zal in mei of juni 2023 zijn.

De voorbereiding voor dit schooljaar is gestart. Deelname is dit schooljaar niet meer mogelijk. Opgeven voor volgend schooljaar kan door een mail te sturen naar Gezinszondag@parochieheiligkruis.nl.

Kun je een keer niet aanwezig zijn bij Gezinszondag in Raalte? Dan kun je ook elke 2e zondag van de maand naar de Gezinszondag van de H. Lebuinus in Deventer. De opzet, het programma en inhoud van Gezinszondag en de catechese lopen parallel. Ook in de H. Lebuinus start de viering om 10.30 en is het programma tot 13.00 uur.

Vragen
Heeft u of heb jij vragen over Gezinszondag? Stuur dan een email naar Gezinszondag@parochieheiligkruis.nl.