Jongeren

TAIZéREIS

DIT HAD IK NOOIT VERWACHT………. 

Dat zegt menig jongere die mee geweest is naar Taizé!
Wat is Taizé dan??

Taizé is een kleine broedergemeenschap in midden-Frankrijk, waar jaarlijks duizenden jongeren samenkomen voor een verblijf van meestal een week. Tijdens zo’n week zijn er ontmoetingen met jongeren uit allerlei andere landen, die allemaal met vragen rondlopen als: wat is de zin van het leven? Er moet toch iets meer zijn dan alleen datgene wat we zien?
En zeker na deze corona-maanden is een moment van bezinning en uitwisseling met anderen echt heel verfrissend!
In de loop van zo’n week vind je daar overal antwoorden op, maar je merkt wel dat je niet de enige bent die met die vragen rondloopt. Er is herkenning en door de ontmoeting tussen de verschillende culturen zie je dat er over heel veel zaken gesprek mogelijk is.
Daardoorheen “ontmoet” je het leven van de broeders met het gebed, dat je in de loop van de week ongetwijfeld steeds meer gaat waarderen, vooral de stilte. Zo maar je gedachten te kunnen laten gaan, enkele minuten lang, ongestoord!

Laat je verrassen:
Ga mee van 11 –18 oktober 2020
Kosten ca. € 190,00 voor reis en verblijf
Info Taizéreis: Clazien Broekhoff: jpsalland@live.nl  of 06 8320 2244
Gauthier de Bekker: gdebekker@heiligelebuinus.nl

NB: De reis is voor jongeren van 16-30 jaar
Opgave tot uiterlijk 15 september
De reis gaat door bij minimaal 7 deelnemers

WERELDJONGERENDAGEN UITGESTELD !!!

De Wereldjongerendagen in Lissabon van 2022 worden vanwege de coronacrisis een jaar uitgesteld naar augustus 2023. Dat heeft het Vaticaan op 20 april bekendgemaakt.

Ook de Wereldgezinsdagen in juni 2021 zijn verplaatst, deze staan nu gepland voor juni 2022. Hiertoe heeft paus Franciscus besloten in overleg met het Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven. Het besluit is genomen vanwege de huidige gezondheidssituatie en de gevolgen daarvan voor de voorbereidingen op beide evenementen wereldwijd, die vaak al meer dan een jaar van tevoren beginnen. Te denken valt dan aan het boeken van vliegreizen en hotels. Maar ook het mogelijke risico voor het bijeenbrengen van jongeren en gezinnen speelt een rol nu nog niet te zeggen valt hoe de situatie in verband met het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.

Kijk hier voor verslagen van / informatie over de vorige twee Wereldjongerendagen:
– 2019 Panama
– 2016 Krakau