Jongeren

WERELDJONGERENDAGEN UITGESTELD !!!

De Wereldjongerendagen in Lissabon van 2022 worden vanwege de coronacrisis een jaar uitgesteld naar augustus 2023. Dat heeft het Vaticaan op 20 april bekendgemaakt.

Ook de Wereldgezinsdagen in juni 2021 zijn verplaatst, deze staan nu gepland voor juni 2022. Hiertoe heeft paus Franciscus besloten in overleg met het Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven. Het besluit is genomen vanwege de huidige gezondheidssituatie en de gevolgen daarvan voor de voorbereidingen op beide evenementen wereldwijd, die vaak al meer dan een jaar van tevoren beginnen. Te denken valt dan aan het boeken van vliegreizen en hotels. Maar ook het mogelijke risico voor het bijeenbrengen van jongeren en gezinnen speelt een rol nu nog niet te zeggen valt hoe de situatie in verband met het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.

Kijk hier voor verslagen van / informatie over de vorige twee Wereldjongerendagen:
– 2019 Panama
– 2016 Krakau

KINDERKAMP EN TIENERKAMP 2020

Na de succesvolle editie van 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht ook in 2020 weer een kinderkamp. Terug van heel kort weggeweest is het tienerkamp, dat volgend jaar eveneens wordt gehouden.

KINDERKAMP
Als je iets belooft, dan moet je dat ook doen. God houdt zijn belofte, altijd! Dat horen we in de Bijbelverhalen over Abraham en aan Noah, dat zien we in het leven van Jezus. In de catechese en vieringen zullen we daarover horen. En natuurlijk gaan we tijdens het kamp heel veel leuke spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen. Kortom: het belooft een heel leuk kamp te worden.
Ga je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Meer informatie: jacqueline.kolfschoten@gmail.com of tel.: 06 29015399.
Wanneer: 1 t/m 6 augustus
Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem/ locatie de Veltmaat, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
Voor wie: Jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar
Aantal deelnemers: Maximaal 30
Hoofdleiding: Vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten
Kosten: € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit een gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 70 per extra kind (voorbeeld 2 kinderen = € 195 i.p.v. € 250)
Aanmelden via www.jongaartsbisdom.nl kan tot 30 juni 2020

FEESTWEEK VOOR TIENERS
In de zomervakantie van 2020 organiseert het bisdom weer een tienerkamp! Het tienerkamp is één grote feestweek. “We vieren namelijk alle grote christelijke feesten van het jaar: de geboorte van Jezus met Kerstmis, de gebeurtenissen van Pasen en Pinksteren. En dat alles binnen één week. Kerstdiner en Paaseieren zullen niet ontbreken! Verder staan er veel toff e activiteiten in de planning, zoals op de fi ets de omgeving verkennen, uitdagende spellen spelen, wandeltochten maken en zwemmen. Maar het wordt natuurlijk pas écht een feest als jij erbij bent, dus meld je snel aan!” aldus de organisatie.

Meer informatie: jacqueline.kolfschoten@gmail.com of tel.: 06 29015399.
Wanneer: 1 t/m 6 augustus
Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem/ locatie de Delle, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
Voor wie: Tieners (j/m) van 13 t/m 16 jaar
Aantal deelnemers: Maximaal 30
Hoofdleiding: Bas Kolfschoten, Rik Ledoux & priester Gauthier de Bekker
Kosten: € 145 p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95 per extra tiener (bv. 2 tieners = € 240 i.p.v. € 290)
Aanmelden via www.jongaartsbisdom.nl kan tot 30 juni 2020