Algemeen - 18 november 2019

4 december 2019 - herdenking V2-ramp Luttenberg

Op woensdag 4 december is het 75 jaar geleden dat de ramp met de V2 in de Enk gebeurde waarbij 19 mensen omkwamen. Die dag zullen rond het tijdstip van de ramp de klokken luiden. 's Avonds om 19.00 uur zal er een herdenkingsviering in de kerk zijn. De families van de omgekomenen en van de gezinnen waaruit een onderduiker is omgekomen, zullen een uitnodiging ontvangen.
Maar natuurlijk nodigen wij iedereen uit voor deze speciale viering.

In het zuiden van Nederland is de bevrijding al gevierd en zijn de slachtoffers die 75 jaar geleden zijn gevallen al herdacht. Ook wij viering vieren in april 2020 dat wij 75 jaar geleden zijn bevrijd, maar dat kan niet als je niet eerst de slachtoffers herdenkt. De kerk is altijd open, dus iedereen is voorál die dag welkom om een kaarsje aan te steken om te gedenken en om te herinneren.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om met elkaar een kopje koffie/thee te drinken en voor wie daar behoefde aan heeft met elkaar in gesprek te gaan. Vrijheid is niet vanzelfsprekend!!!