Algemeen - 11 oktober 2019

Boerderijviering ‘Kerk-zijn tussen de strobalen’

Met zo’n 110 mensen waren we op zondag 6 oktober samen kerk, letterlijk op en tussen de strobalen. We lazen uit het boek Prediker en realiseerden ons, dat het leven voorbij is voor je het weet. Geniet er dus van. We hebben een verantwoordelijkheid voor dat leven, in verbondenheid met elkaar. Leven en voor het leven zorgen doe je niet alleen in de kerk, doe je niet alleen op de boerderij. We kijken verder dan dat, we kijken over grenzen heen.
De kinderen van boer Rob hielpen me een paar – voor mij onbekende - dingen van de boerderij te leren kennen. Ik ging de grens over van wat voor mij bekend was. Natuurlijk kon het boerenprotest van de week ervoor niet ongenoemd blijven. Boeren die samen optrekken om hun stem te laten horen. Ook zij verlegden hun grens.
Samen zingen met zangeres Floortje en trompettist Tycho. Lezen en bidden over verbinding, saamhorigheid en over grenzen kijken. Dit alles zorgde met de ontmoeting na afloop voor een geslaagde viering. Hopelijk heeft het voor ons allemaal het blikveld weer verruimd en kijken we met een andere bril naar de wereld, de kerk en de boerderij om ons heen. Dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft!

Lonneke Gunnink – van den Berg, mede namens KIP en Boer-en-mens