Algemeen - 24 september 2019

Orgelconcert Evert van de Veen in Basiliek Raalte

Organist presenteert bijzondere CD

Op vrijdag 25 oktober, aanvang 20.00 uur, vindt er in de Basiliek van Raalte een bijzonder orgelconcert plaats. Organist Evert van de Veen presenteert een nieuwe CD met Romantische orgelmuziek uit Frankrijk en België. Op vrijdag 19 juli 2019 nam Evert van de Veen een nieuwe CD op in de Notre -Dame d’Auteuil in Parijs. In deze kerk staat een onlangs gerestaureerd orgel van de beroemde orgelbouwer Cavaille-Coll. Het pijpwerk van dit indrukwekkende drie-klaviers orgel is nog grotendeels van Cavaille-Coll. Daar er al veel CD’s zijn verschenen met bekende orgelwerken van beroemde componisten zoals, Franck, Guilmant, Widor, etc. heeft Evert  ervoor gekozen om vooral minder bekende, maar zeer fraaie veelal romantische composities van Franse en Belgische componisten zoals, De Maeyer, De Boeck, Tilborghs, Barras, Deshayes en Debat-Ponsan een plaats te geven op deze CD. In Augustus speelde Evert een klein gedeelte van het CD programma in Raalte tijdens de serie “Romantische orgelmuziek op de maandagavond”,  maar was de CD nog niet leverbaar. Nu dat wel het geval is zal er dus op vrijdag 25 oktober een CD presentatie concert plaats vinden. Evert speelt dan een aantal composities van de CD die hij in augustus niet ten gehore heeft gebracht. Het programma wordt aangevuld met composities van eerder verschenen CD’s  die nog leverbaar zijn. De nieuwe CD en de eerder verschenen CD’s zijn na afloop tegen gereduceerde prijs te koop. Het concert is gratis toegankelijk. Er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Voor meer info: Zie www.evertvandeveen.nl