Algemeen - 17 september 2019

Kapelletje kerkhof Op De Heemen

Beste parochianen,

Een werkgroep heeft op initiatief van enkele betrokken omwonenden, het voornemen een gedachteniskappelletje te realiseren op het niet meer als zodanig in gebruik zijnde kerkhof Op De Heemen aan de Assendorperweg te Marienheem. Het kappelletje zal te zijner tijd voor iedereen toegankelijk zijn en gaan dienen als rust- en gedachtenisplek.

In tegenstelling tot enkele hardnekkige geruchten heb ik de behoefte te vermelden dat er GEEN gelden vanuit de Heilige Kruis parochie aangewend zullen worden ter realisering van dit kapelletje. Er zullen voor dit project geen opbrengsten van Kerkbalans worden aangewend.

Het is en blijft een particulier initiatief en onze parochie stelt enkel en alleen de plek ter beschikking. Ons parochiebestuurslid Joop Velderman coördineert weliswaar dit plan, maar hij is er ook als vrijwilliger betrokken bij dit particulier initiatief.

Uiteraard is hij wel als bestuurslid vastgoed aanspreekbaar voor informatie. U kunt hem bereiken via het centraal secretariaat van onze parochie H. Kruis.

Hartelijke groeten,

Pastoor Ronald Cornelissen