Algemeen - 12 juni 2019

Gaat u ook mee naar Lourdes?

Beste parochianen,

Van zaterdag 21 september tot en met donderdag 26 september 2019  gaan we met de parochies H. Kruis en H. Lebuïnus op bedevaart naar Lourdes. Onder leiding van pastoor Ronald Cornelissen, pastoraal werker Evelien Reeuwijk en Marion Kogelman als hotelleider. Per luxe touringcar vertrekken we vanuit Raalte naar het vliegveld voor een vlucht van een kleine twee uur. Er zijn al diverse pelgrims die mee gaan, maar er is nog plek voor parochianen die graag mee willen met deze bedevaartreis.

Samen ontmoeten, bidden, zingen, vieren en elkaars verhalen delen en aanhoren, dat is Bedevaart zoals Bernadette het bedoelt heeft. Wilt u nog mee, meldt u zich dan z.s.m. aan bij onderstaande personen. In Lourdes verblijven we als parochiegroep samen in een hotel om ervaringen te delen op die plek waar Maria aan Bernadette verscheen. We vieren samen met andere Nederlandse pelgrims en zullen ook eigen vieringen hebben, zoals de kruisweg en een viering met wijding van de devotionalia (rozenkransen, kaarsen, medailles en zo). We bezoeken de bezienswaardigheden op het heiligdom in Lourdes zelf en lopen mee met de schitterende lichtprocessie en sacramentsprocessie. We vieren de H. Mis bij de Grot, waar Maria aan Bernadette verscheen en er is een indrukwekkende internationale H. Mis met duizenden medegelovigen. Lourdes is heel bijzonder. Je kunt het niet uitleggen, je moet het zelf ervaren. Het is de plek waar ruim 160 jaar geleden Onze Lieve Vrouw verscheen aan de kleine Bernadette. Sommigen zeggen diep geraakt: ‘Hier raakt de hemel de aarde’.

Zorg nodig?
Medische zorg is aanwezig en ook als u afhankelijk bent van een rolstoel en/of rollator kunt u dus deelnemen.
Tarief per persoon voor deze zesdaagse bedevaart is € 899,00, op basis van een tweepersoons kamer in een driesterren hotel (inclusief busvervoer vanuit Raalte e.o. naar het vliegveld, vlucht, busvervoer naar hotel in Lourdes, volpension, reisleiding en pastorale begeleiding).

Voor meer info en opgave: Marion Kogelman, tel 06 18291938, mail: mkogelmanbloo@gmail.com Ben Lokate, tel: 0572-354090, mail: Lokate@aartsbisdom.nl pastoraal werker Evelien Reeuwijk, mail: ereeuwijk@heiligelebuinus.nl of pastoor Cornelissen, email: Cornelissen@aartsbisdom.nl       Gaat u ook mee met onze Sallandse bedevaart? Hartelijke groeten namens alle VNB-contactpersonen in onze parochie H. Kruis en H. Lebuïnus, Ronald Cornelissen, pastoor H. Kruis.