Paulus - 05 februari 2018

Hongerdoek in de Pauluskerk

HONGERDOEK IN DE PAULUSKERK

Ook dit jaar hangt in de Pauluskerk tijdens de Vasten weer een hongerdoek. Net als vorig jaar is het thema van de doek: Ik ben omdat wij zijn. De titel van de hongerdoek verwijst naar een Afrikaans spreekwoord: ‘Ik ben omdat jij bent – en jij bent omdat wij zijn’. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat geen mens alleen op een eiland woont. Maar dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en op elkaar aangewezen.

De doek lijkt uit twee panelen te bestaan. De middenstrook geeft de indruk van een soort grensstrook tussen de twee afgebeelde mensen.

Ze kijken elkaar indringend aan. Zo zou het moeten zijn. Een ander, ongeacht welke huidskleur hij of zij heeft, ontmoeten op ooghoogte. Dan zie je elkaar als gelijke en raak je op elkaar betrokken.

Elk weekend zult u tijdens de viering iets meer te horen krijgen over dit hongerdoek, in relatie met het evangelie van die zondag.