Overledenen

Op 14 september 2018 is de heer Wim (Wilhelmus Henricus Johannes) Buis op 79 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Tonnie Buis-Kievitsbosch. Hij woonde Kastanjelaan 8, 8102 JH Raalte.

De uitvaart is op 19 september 2018 om 19:00 uur.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 27 augustus 2018 is de heer Antoon (Johannes Marinus) Haas op 91 jarige leeftijd overleden.
Hij woonde Aar van de Werfhorstsingel 36, 8101 ZK Raalte.

Antoon moest als 20-jarige jongen voor drie jaar als militair naar Nederlands Indië.  Dit was niet zijn persoonlijke keuze, maar zijn plicht. Er zijn in die tijd hechte vriendschappen opgebouwd, die voor Antoons verdere leven heel belangrijk zijn geweest. Na zijn terugkeer ontmoette hij zijn toekomstige vrouw, met wie hij in mei 1951 trouwde. Ze kregen zes kinderen en zij schonken hun een talrijk nageslacht van klein- en achterklein-kinderen. De kinderen bewaren mooie herinneringen aan hun jeugd en de vakanties op de camping. Later hielpen hun ouders bij het klussen en verhuizen en ze pasten op de kleinkinderen. Na de dood van zijn vrouw in 2000 heeft Antoon de draad weer opgepakt en een heel zelfstandig leven geleid. Zijn grootste passie waren de tuin, kas en schuur. Op 24 juni werd Antoon  opgenomen in het ziekenhuis en een week later ging hij voor revalidatie naar de Hartkamp. Op 25 augustus ontving hij heel bewust en blijmoedig het H. Sacrament der zieken. Twee dagen daarna overleed hij, in het bijzijn van enkele van zijn kinderen.De kinderen blijven Antoon herinneren als een lieve, optimistische en humoristische vader, die nooit klaagde. Zij zijn trots op hem en zullen hem missen. Dat hij ruste in vrede.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 21 augustus 2018 is mevrouw Hedi (Hedwig Maria) Sijbom-Hübner op 84 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met H.J. Sijbom. Zij woonde Pimpernel 41, 8101 HL Raalte.

Op maandag 27 augustus is in de viering van de eucharistie afscheid genomen van mw. Hedi Sijbom-Hübner, te midden van vele familieleden, vrienden en bekenden, in een sfeervol versierde Pauluskerk en een warme sfeer. De geboren Silezische is in de oorlogsjaren moeten verhuizen naar het westen van Duitsland, een ingrijpende gebeurtenis. Ze is uiteindelijk in Nederland gaan wonen door haar huwelijk met Hennie Sijbom, die ze met Stöppelhaene heeft leren kennen. Drie kinderen zijn er in het gezin geboren.

Creatief en liefdevol, dat zijn twee toepasselijke omschrijvingen of kwalificaties die aangeven wie ze was en hoe ze onder meer zal worden herinnerd. Ze was bekend en geliefd bij vele mensen. Haar laatste levenstijd verbleef ze in de Hartkamp, trouw bezocht, met name ook door haar man. Ze is daar rustig ingeslapen, in het geloof dat haar hele leven heeft gekenmerkt.

Dat zij moge rusten in vrede, op voorspraak van Maria, de moeder Gods.

 

Op 17 augustus 2018 is mevrouw Annie (Anna Maria Everdina) Heijmerijkx op 84 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Jan Bouwhuis). Zij woonde Jan van Arkelstraat 15, 8101 EN Raalte.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 02 augustus 2018 is mevrouw Dine (Alberdina Hendrika) Oldeboer-Huisman op 96 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Gait Oldeboer. Zij woonde Sanatoriumlaan 20, 7447 PK Hellendoorn.

Op dinsdag 7 augustus is vanuit de Pauluskerk in een viering van de eucharistie afscheid genomen van mw. Dine Oldeboer-Huisman. Ze was sinds juni 1997 weduwe van Gait Oldeboer, waarmee tevens een groot gemis onder woorden wil zijn gebracht. Dine stond samen met haar man aan de basis van een inmiddels uitgegroeide familie als moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder. Haar rol was die van spil van het gezin als moeder van het huishouden maar ook op de boerderij was ze actief. Deze actieve vrouw was altijd recht door zee en zo wist ieder wat je aan haar had. Naast actief zijn in het werk hechtte ze ook aan de nodige momenten van ontspanning met fietsen en kaarten als belangrijke bezigheden. Dat zij nu mag rusten in vrede en voor altijd gelukkig zijn bij de hemelse Vader, verenigd met haar dierbaren.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 16 juni 2018 is de heer Jan (Johannes Jacobus Joseph Maria) Clarijs op 81 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Gerritdina Maria Souverijn. Hij woonde Marktstraat 78, 8102 CL Raalte.

Jan werd geboren in Raalte als enige zoon met vijf zussen. Zijn ouders hadden een eigen zaak en vader was daarnaast ook begrafenisondernemer. Voor ze elkaar voor het eerst ontmoetten had Dinie Souverijn uit Nijverdal Jan al een keer gezien en gelijk geweten dat hij haar man zou worden. En dat bleek te kloppen! Ze moesten echter nog jaren wachten tot ze een woning kregen en konden trouwen. Ze kwamen in de Westdorp te wonen. Jan werd collectant in de Pauluskerk en heeft dit 50 jaar gedaan. Jan en Dinie kregen drie kinderen, Marjon, Denise en Berrit. Later verhuisden ze naar de Marktstraat waar Jan beide zaken van zijn vader overnam, samen met Dinie. Zij hebben er samen met hart en ziel voor gewerkt tot zijn pensionering. Er was toen meer tijd voor fietstochten, vakanties met familie, de krant en een puzzeltje, maar vooral om te genieten van de kleinkinderen. Jan was heel handig en maakte meubels en speelgoed, maar bovenal was hij een lieve en betrokken echtgenoot, vader en opa. Al een paar weken nadat hij had gehoord dat hij ongeneeslijk ziek was overleed Jan in het ziekenhuis. De tijd had hem ingehaald. Wij hebben op 22 juni met velen afscheid van hem genomen in de Pauluskerk. Hij zal voortleven in de harten van zijn geliefde vrouw, kinderen en kleinkinderen. Moge hij rusten in vrede

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 31 maart 2018 is de heer Anton (Antonius Josephus) Overmars op 94 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Grada Overmars-Nieuwe Bijvank. Hij woonde De Beukenhof 2, 8102 GR Raalte.

Hij werd ook wel “Boer van Harink Jan” genoemd. Anton was bijna 65 jaar getrouwd met Grada Nieuwe Bijvank, uit hun huwelijk werden zeven kinderen en acht kleinkinderen geboren. Anton was in hart en nieren boer, de boerderij stond aan de Haansweg, die hij van zijn schoonouders had overgenomen. Hij ging met de ontwikkeling van het boerenbedrijf mee. Hij voelde zich sterk verbonden met de gemeenschap van Raalte, zowel kerkelijk als maatschappelijk. Jarenlang is hij lid geweest van het herenkoor van de Pauluskerk. De Stöppelhaene was zijn ding, vroeger werden er wagens gebouwd in de buurt en later ging hij dorsen. Op de roggemaaiersdag ging hij de zeis halen en werd de rogge gemaaid. Op feestjes verraste hij het publiek met zijn mondharmonica en met zijn prachtige fluit. Hij kon heel mooi fluiten. Hij had een duidelijke mening. In 2002 zijn zij verhuisd naar de Beukenhof. Het lopen werd steeds moeilijker. De brommobiel en de scootmobiel waren de oplossing. Soms dacht hij de weg alleen te hebben. De zorg voor ma viel hem soms zwaar. Plotseling moest hij in het ziekenhuis opgenomen worden en is daar overleden. 

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 18 maart 2018 is de heer René (René Gerard Maria) Geurts op 94 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met (weduwnaar) van Josephine Jongma. Hij woonde Wilgensingel 46, 8102 ZJ Raalte.

Velen kennen hem met zijn oprechte belangstelling en enthousiasme. René was een harde werker. In zijn jeugd in Hengelo [Gld] werkte hij bij een bakker. Die ervaring kwam hem van pas in het bakkers- kruideniersbedrijf dat hij later samen met zijn vrouw had in Raalte. Het waren zware jaren maar met hun doorzettingsvermogen en energie hebben zij het volgehouden. Na zijn werkzame leven deed René veel vrijwilligerswerk o.a. voor de kerk,de oratoriumvereniging en het koersbalspel voor ouderen. Helaas overleed zijn vrouw Fien na 43 jaar huwelijk aan een ernstige ziekte. Hij was trouw aan zijn gezin maar ook aan zijn klanten. Op zijn kinderen was hij vooral trots en hij steunde  hen in alles. Zijn geloof was belangrijk voor hem. De Pauluskerk was voor hem op de eerste plaats een plek van gebed en pas daarna een sociaal gebeuren waar hij graag aan deel nam. Toe hij ouder werd kon hij meer genieten van eenvoudige dingen zoals de natuur, muziek en het gezelschap van Diny met wie hij 15 jaar optrok. Voor dit alles was hij intens dankbaar. Vertrouwvol zoals in heel zijn leven is hij heengegaan. De kinderen en kleinkinderen zijn hem dankbaar voor wie hij was.

Dat hij moge rusten in vrede.