Overledenen

Op 22 februari 2018 is mevrouw Lena Wallink - Dickmann op 95 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Marinus Bernardus Wallink. Zij woonde Burg. Kersemakerstraat 46 8107 AP Raalte.

Zij is geboren op 7 juni 1922 te Hengelo [Gld]. In 1948 trouwde zij met Marinus  Wallink en gingen ze wonen aan de Deventerstraat in Raalte. Samen kregen ze 7 kinderen. Na een fijne jeugd in de Gelderse Achterhoek moest ze wel wennen aan het Sallandse leven. Naast haar gezin had ze ook nog tijd voor activiteiten buiten de deur. Zo was ze jaren bij de EHBO en de KPO en ging ze bij een handwerkclub. Ook hield ze erg van lezen en puzzelen en had ze een hele uilencollectie.  Heel belangrijk vond ze het contact met haar kinderen en kleinkinderen. Nadat haar man overleed kon ze toch tot op hoge leeftijd in haar huis blijven wonen met  hulp van familie en de thuiszorg .Ruim een jaar heeft ze in Angeli Custodes gewoond. Haar gezondheid  ging achteruit en op 22 februari is ze kalm en vredig ingeslapen.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 05 februari 2018 is mevrouw Dine (Gerritdina Maria) Schiphorst-Pasterkamp op 92 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Bernard Schiphorst. Zij woonde Heetkampweg 1, 8107 PG Broekland.

Zij woonde in Ramele aan de Heetkampweg 1. In 1952 trouwde zij met Bernard Schiphorst. Samen kregen zij vijf kinderen en later elf kleinkinderen, die op hun beurt de familie weer uitbreidden met vier achterkleinkinderen. Na ruim 59 huwelijksjaren overleed Bernard op 4 april 2012. Dat was voor Dine niet gemakkelijk, maar gelukkig had ze in die moeilijke tijd steun van haar gezin. Ze kon ook genieten van de klein- en achterkleinkinderen. Dine was een wijze en sterke vrouw, aan wie iedereen met veel dankbaarheid terugdenkt. Zij hebben haar leven moeten loslaten, maar houden hun moeder, oma en overgrootmoeder vast in hun leven. Op 10 februari is er in de Pauluskerk afscheid genomen, dat zij mag rusten in vrede.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 26 januari 2018 is de heer Harm (Hermanus Johannes) Willemsen op 77 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Alberta Maria Jozephina Otten. Hij woonde Dumbarstraat 6, 8101 ED Raalte.

Hij werd geboren in Mariënheem. Hij groeide op met 1 zus en 3 broers. Op zijn 16de ging hij werken bij Douma Deuren en heeft dit volgehouden tot hij met zijn 59ste in de VUT ging. In 1963 leerde hij Betsie Otten kennen. Op 8 oktober 1965 zijn ze getrouwd en gingen ze in de Dumbarstraat wonen. Hun gelukkige huwelijk werd bezegeld met de geboorte van Ernst en Tanja. Later genoot hij ook van de komst van zijn kleinkinderen Kira en Sander. Harm was een man van weinig woorden. Hij praatte niet om te praten. Met zijn droge, bijzondere humor kreeg hij menigeen aan het lachen. Hij was oprecht, vrolijk en heel erg zorgzaam, en liet op zijn manier blijken dat hij zeer trots was op zijn gezin. Harm had passie voor buiten zijn en tuinieren. Vooral de zomer was zijn periode. Bovendien was hij graag thuis en hij verveelde zich nooit omdat hij altijd in en om het huis aan het klussen was. Van de ritjes en weekeinden met zijn motor kon hij erg genieten. Het laatste jaar van zijn ziekte heeft hij steeds stukje bij beetje moeten inleveren maar hij bleef positief en vond steeds weer een manier om hiermee om te gaan. De wil was er wel, maar de kracht niet meer. Wij zullen Harm herinneren als een zorgzame man met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor zijn gezin en voor de mensen die hij tijdens zijn leven heeft gekend.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 10 november 2017 is de heer Alfons Reinhard van Marwijk op 76 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Zoila Telma van Marwijk - Velez Macias. Hij woonde Weestervoorde 7, 8121 BS Olst.

Op 16 november is er afscheid genomen van deze geliefde echtgenoot, vader, schoonvader en opa. Na een arbeidzaam en gelukkig leven en het ontvangen van het sacrament van de zieken is Alfons overleden. De grote vaart, zijn vrouw uit Ecuador en het familieleven hebben zijn leven gekenmerkt. Uit de overweging: “Zacht blaast de wind zijn laatste adem. Stil, geruisloos en verdoofd is alles plotseling stil komen te staan en zweven we enkel nog op de herinnering aan jou. Dat is de tekst boven de rouwkaart, die deze siert en in context plaatst. Het onvermijdelijke is gebeurd, het lichaam was op, na de laatste jaren te hebben getobd met zijn gezondheid. Gelukkig heeft Alfons die laatste maanden mogen beleven met iedereen om zich heen van zijn geliefden, de familie waar hij zo gek mee was en zo veel voor heeft betekend. Nu moeten we hem uit handen geven in de gelovige overtuiging dat hij thuis mag komen bij God, de Heer van alle leven”.  

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 03 oktober 2017 is mevrouw Betsy (Bernarda Alberta Johanna) Veltmaat-Nijenkamp op 73 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met Willy Veltmaat. Zij woonde Johanna van Burenlaan 31, 8101 ZS Raalte.

Betsy werd geboren op 20 november 1943 in Lemelerveld. Ze trouwde met Willy Veltmaat en ze gingen wonen aan de Johanna van Burenlaan in Raalte. Ze zijn gelukkig geweest met elkaar, ze was sterk in haar rol als echtgenote, buurvrouw en oppas-oma en hebben dit jaar in de meimaand hun 50-jarig huwelijk mogen vieren. Trots was ze op haar kleinkinderen Anouk, Maud, Stijn en Kim.  Snel na het huwelijksjubileum, dat passend is gevierd, openbaarde zich de fatale ziekte waar ze  aan is overleden. Op 9 oktober hebben wij afscheid van haar genomen en haar te ruste gelegd op begraafplaats Westdorplaan.  

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 26 september 2017 is de heer Gerard (Gerardus Theodorus) Bosch op 80 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met (weduwnaar van) Tonny Bosch-Arkink. Hij woonde Zernikelaan 81, 8024 ZV Zwolle.

Gerard werd geboren op de Boskamp in het aannemersgezin Bosch. Met zijn vrouw Tonnie Arkink ging hij wonen in Raalte waar ze een gezin stichten. Een lieve en trotse vader was hij voor Maaike, Jeroen en Lennie. Twee woorden karakteriseren hem op een bijzondere wijze: creatief en sociaal. Ze kwamen samen in zijn vak als leraar hout en techniek op de Horizon in Raalte. Maar ook bij het bouwen van zijn huis, het vele vrijwilligerswerk dat hij deed kwam dit telkens tot uiting. Vele jaren was hij collectant in de Pauluskerk. Door een ongeluk moest hij al vroeg stoppen met werken. Na een paar moeilijke jaren vond hij veel voldoening in het vrijwilligerswerk. Het overlijden van zijn vrouw Tonnie 18 jaar geleden was wederom een zware slag voor hem. Langzaam vond hij het geluk in het leven weer terug, met name als opa voor zijn kleinkinderen. Nieuw geluk vond hij ook samen met zijn vriendin Zwaantje. Helaas lieten zijn longen hem steeds meer in de steek. Mentaal was hij nog krachtig, maar zijn lichaam begaf het. Na de uitvaartviering hebben we hem begeleid naar het crematorium in Zwolle. Moge hij nu in Gods liefde op adem komen.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 12 september 2017 is mevrouw Riek (Henrica Maria) van den Enk-Rouweler op 84 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) J.A. van den Enk. Zij woonde Burg. Kersemakerstraat 46, 8101 AP Raalte.

Riek groeide op in een gezin met vijf kinderen op de boerderij. Ze trouwde jong met Jan Mars en verhuisde naar de polder. Daar werd zoon Ton geboren. Het geluk was echter van korte duur. Riek werd jong weduwe en verhuisde terug naar Raalte, naar haar ouders. Daar vond ze nieuw geluk bij Jan van den Enk met wie ze vele jaren gelukkig samen was. Het was een lieve man die haar op handen droeg. Het gezin werd uitgebreid met Anita en Ron. Riek was heel blij met hen, maar verdriet bleef haar niet bespaard. Zij moest twee maal afscheid nemen van een zoon. Zij raakte eerst Ton en jaren later Ron kwijt. Bovendien moest ze ook nog afscheid nemen van haar geliefde Jan. Al dat verdriet tekende haar. Gelukkig was haar dochter steeds haar steun en toeverlaat. Na het overlijden van Jan vd Enk vond ze een lieve partner in Jan Klein Boonschate, met wie ze tot aan zijn overlijden nog mooie jaren heeft mogen delen. Toen het alleen niet meer ging is ze op Angeli Custodes gekomen, waar ze het zeer naar haar zin had. Ze genoot van de gezelligheid in huis. Daarnaast genoot ze ook enorm van haar kleinkinderen met wie ze ook via facebook contact hield. Ze was erg trots op hen en haar enige achterkleinkind. Ze zullen haar blijven herinneren als een lieve oma met veel humor. 

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 01 september 2017 is mevrouw Lies (Elisabeth Hermanna Theresia) Veldkamp op 80 jarige leeftijd overleden.
Zij woonde Bergmolenstraat 46 8101 BS Raalte.

Ze was de oudste dochter in een gezin van 11 kinderen. We kennen Lies als een lieve vrouw, zorgzaam en gastvrij voor iedereen. Noodgedwongen kreeg zij op jonge leeftijd, door de zwakke gezondheid van moeder, de verantwoordelijkheid over de huishouding; ze werd daarbij een grote steun voor haar vader. Toen ze wat ouders was ging ze werken in het ‘fabriekje’ te Haarle. Daarna heeft ze tot de VUT een mooie en lange tijd gehad bij Nijverdal ten Cate. Tussentijds verhuisde Lies van Luttenberg naar Raalte, waar ze een aantal jaren ging samenwonen met vriendin Jeannie die ze al vanaf haar schooltijd kende. Na een periode ging ze alleen verder en kwam ze terecht op haar vaste stekkie aan de Bergmolenstraat waar ze met heel veel plezier woonde. Bijzonder close was door de jaren heen met haar broer Herman. Wederzijds hadden ze elkaar nodig in voor- en tegenspoed. Gedurende haar leven heeft Lies trouwens ontzettend veel voor de gele familie betekend. Een moederrol heeft ze altijd behouden en ze kende een grote emotionele betrokkenheid. De laatste jaren kreeg ze echter te makken met een afnemende gezondheid. Tocht ging ze nog vaak met de rollator naar het dorp. Een noodlottig ongeval overkwam haar tijdens zo`n bezoek aan het dorp en in combinatie met haar broze gezondheid werd haar dir fataal.   

Dat zij moge rusten in vrede.