Overledenen

Op 06 december 2018 is de heer Jan (Johannes Wilhelmus) Schiphorst op 82 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Gerda Schiphorst - Oosterlaar. Hij woonde Hofmeijersweg 10, 8102 PB Raalte.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 21 oktober 2018 is mevrouw Tonia Bloo-Heuven op 93 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Anton Bloo. Zij woonde in de Stevenskamp Weseperweg 12, 8111 PK Heeten.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 27 september 2018 is de heer Bernardus Dekker op 66 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met (weduwnaar van) Johanna Albertina Maria Dekker-Slinkman. Hij woonde De Schouw 51, 8102 KL Raalte.

Met een zware wagen reed Ben het leven door. Dat moest ook wel want in zijn jeugd was de weg door het leven al niet makkelijk. Het had hem sterke armen gegeven om datgene vast te houden wat voor hem van waarde was. Met zijn idealen als bagage hield hij vooral degene vast die hem lief waren. Zijn Ans, zijn kinderen en veel later zijn kleinkinderen. Daarvoor stuurde hij langs de vele bochtige wegen van het leven. Hij hield de handen stevig op het stuur, zorgde voor brandstof en zorgde dat alle bagage in de wagen op zijn plek bleef. Zo reed hij door de dalen van het leven en weer de berg op. Hij genoot van de vergezichten, en keek veel om zich heen. In zijn wagen door het leven ontmoette hij veel mensen, hij praatte graag even bij. Maar zijn cabine was toch echt van hem. Daar kon hij horen wat diep in zijn hart leefde. Te jong verloor hij zijn belangrijkste tochtgenoot, Ans. Het werd stil en eenzaam, zijn wagen begon te haperen. Zo voelde Ben uiteindelijk aan dat zijn wagen niet zo lang mee zou gaan als hij ooit gehoopt had. Zijn laatste rit was te snel op het eindpunt. Hij gaf het stuur uit handen en was thuisgekomen, bij zijn Ans.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 14 september 2018 is de heer Wim (Wilhelmus Henricus Johannes) Buis op 79 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Tonnie Buis-Kievitsbosch. Hij woonde Kastanjelaan 8, 8102 JH Raalte.

Hij is geboren aan de Hogebroeksweg, als negende in een gezin van twaalf kinderen. Na de middelbare landbouwschool ging hij werken op kantoor bij de Nederlandse Algemene Keuringsdienst. Hij was een buiten mens en verruilde kantoor en werd vrachtwagenchauffeur. In 1967 leerde Wim, Tonnie kennen. Een paar jaar later trouwden ze en gingen als eerste bewoners aan de Kastanjelaan wonen. John en Peter werden er geboren, Wim was erg trots op zijn zoons. Het werk op de vrachtwagen was fysiek erg zwaar en mede daardoor is hij begin jaren zeventig bij de benzinepomp aan de Almelosestraat gaan werken tot het niet meer ging en hij op 48-jarige leeftijd werd afgekeurd. Naast haar fulltime baan zorgde Tonnie voor het huishouden en had ze de zorg voor Wim en de kinderen. Wim was apetrots op zijn vier kleinkinderen. Met Wim z’n gezondheid ging het op en af. “Twee woorden: Wil en Kracht. Aan het einde restte slechts nog de wil, weg was de kracht.” Nog geen veertien dagen na zijn broer Tinus is Wim ons toch nog plotseling ontvallen. Wim heeft geen gemakkelijk leven gehad. Als het weer eens donker werd vond hij toch telkens weer een lichtpuntje. En in dat licht gaan Tonnie, de kinderen en kleinkinderen verder, met heel veel goede herinneringen aan Wim.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 27 augustus 2018 is de heer Antoon (Johannes Marinus) Haas op 91 jarige leeftijd overleden.
Hij woonde Aar van de Werfhorstsingel 36, 8101 ZK Raalte.

Antoon moest als 20-jarige jongen voor drie jaar als militair naar Nederlands Indië.  Dit was niet zijn persoonlijke keuze, maar zijn plicht. Er zijn in die tijd hechte vriendschappen opgebouwd, die voor Antoons verdere leven heel belangrijk zijn geweest. Na zijn terugkeer ontmoette hij zijn toekomstige vrouw, met wie hij in mei 1951 trouwde. Ze kregen zes kinderen en zij schonken hun een talrijk nageslacht van klein- en achterklein-kinderen. De kinderen bewaren mooie herinneringen aan hun jeugd en de vakanties op de camping. Later hielpen hun ouders bij het klussen en verhuizen en ze pasten op de kleinkinderen. Na de dood van zijn vrouw in 2000 heeft Antoon de draad weer opgepakt en een heel zelfstandig leven geleid. Zijn grootste passie waren de tuin, kas en schuur. Op 24 juni werd Antoon  opgenomen in het ziekenhuis en een week later ging hij voor revalidatie naar de Hartkamp. Op 25 augustus ontving hij heel bewust en blijmoedig het H. Sacrament der zieken. Twee dagen daarna overleed hij, in het bijzijn van enkele van zijn kinderen.De kinderen blijven Antoon herinneren als een lieve, optimistische en humoristische vader, die nooit klaagde. Zij zijn trots op hem en zullen hem missen. Dat hij ruste in vrede.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 21 augustus 2018 is mevrouw Hedi (Hedwig Maria) Sijbom-Hübner op 84 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met H.J. Sijbom. Zij woonde Pimpernel 41, 8101 HL Raalte.

Op maandag 27 augustus is in de viering van de eucharistie afscheid genomen van mw. Hedi Sijbom-Hübner, te midden van vele familieleden, vrienden en bekenden, in een sfeervol versierde Pauluskerk en een warme sfeer. De geboren Silezische is in de oorlogsjaren moeten verhuizen naar het westen van Duitsland, een ingrijpende gebeurtenis. Ze is uiteindelijk in Nederland gaan wonen door haar huwelijk met Hennie Sijbom, die ze met Stöppelhaene heeft leren kennen. Drie kinderen zijn er in het gezin geboren.

Creatief en liefdevol, dat zijn twee toepasselijke omschrijvingen of kwalificaties die aangeven wie ze was en hoe ze onder meer zal worden herinnerd. Ze was bekend en geliefd bij vele mensen. Haar laatste levenstijd verbleef ze in de Hartkamp, trouw bezocht, met name ook door haar man. Ze is daar rustig ingeslapen, in het geloof dat haar hele leven heeft gekenmerkt.

Dat zij moge rusten in vrede, op voorspraak van Maria, de moeder Gods.

 

Op 17 augustus 2018 is mevrouw Annie (Anna Maria Everdina) Heijmerijkx op 84 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Jan Bouwhuis). Zij woonde Jan van Arkelstraat 15, 8101 EN Raalte.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 02 augustus 2018 is mevrouw Dine (Alberdina Hendrika) Oldeboer-Huisman op 96 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Gait Oldeboer. Zij woonde Sanatoriumlaan 20, 7447 PK Hellendoorn.

Op dinsdag 7 augustus is vanuit de Pauluskerk in een viering van de eucharistie afscheid genomen van mw. Dine Oldeboer-Huisman. Ze was sinds juni 1997 weduwe van Gait Oldeboer, waarmee tevens een groot gemis onder woorden wil zijn gebracht. Dine stond samen met haar man aan de basis van een inmiddels uitgegroeide familie als moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder. Haar rol was die van spil van het gezin als moeder van het huishouden maar ook op de boerderij was ze actief. Deze actieve vrouw was altijd recht door zee en zo wist ieder wat je aan haar had. Naast actief zijn in het werk hechtte ze ook aan de nodige momenten van ontspanning met fietsen en kaarten als belangrijke bezigheden. Dat zij nu mag rusten in vrede en voor altijd gelukkig zijn bij de hemelse Vader, verenigd met haar dierbaren.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 16 juni 2018 is de heer Jan (Johannes Jacobus Joseph Maria) Clarijs op 81 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Gerritdina Maria Souverijn. Hij woonde Marktstraat 78, 8102 CL Raalte.

Jan werd geboren in Raalte als enige zoon met vijf zussen. Zijn ouders hadden een eigen zaak en vader was daarnaast ook begrafenisondernemer. Voor ze elkaar voor het eerst ontmoetten had Dinie Souverijn uit Nijverdal Jan al een keer gezien en gelijk geweten dat hij haar man zou worden. En dat bleek te kloppen! Ze moesten echter nog jaren wachten tot ze een woning kregen en konden trouwen. Ze kwamen in de Westdorp te wonen. Jan werd collectant in de Pauluskerk en heeft dit 50 jaar gedaan. Jan en Dinie kregen drie kinderen, Marjon, Denise en Berrit. Later verhuisden ze naar de Marktstraat waar Jan beide zaken van zijn vader overnam, samen met Dinie. Zij hebben er samen met hart en ziel voor gewerkt tot zijn pensionering. Er was toen meer tijd voor fietstochten, vakanties met familie, de krant en een puzzeltje, maar vooral om te genieten van de kleinkinderen. Jan was heel handig en maakte meubels en speelgoed, maar bovenal was hij een lieve en betrokken echtgenoot, vader en opa. Al een paar weken nadat hij had gehoord dat hij ongeneeslijk ziek was overleed Jan in het ziekenhuis. De tijd had hem ingehaald. Wij hebben op 22 juni met velen afscheid van hem genomen in de Pauluskerk. Hij zal voortleven in de harten van zijn geliefde vrouw, kinderen en kleinkinderen. Moge hij rusten in vrede

Dat hij moge rusten in vrede.