Overledenen

Op 16 juni 2018 is de heer Jan (Johannes Jacobus Joseph Maria) Clarijs op 81 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Gerritdina Maria Souverijn. Hij woonde Marktstraat 78, 8102 CL Raalte.

De uitvaart is op 22 juni 2018 om 10:30 uur.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 31 maart 2018 is de heer Anton (Antonius Josephus) Overmars op 94 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Grada Overmars-Nieuwe Bijvank. Hij woonde De Beukenhof 2, 8102 GR Raalte.

Hij werd ook wel “Boer van Harink Jan” genoemd. Anton was bijna 65 jaar getrouwd met Grada Nieuwe Bijvank, uit hun huwelijk werden zeven kinderen en acht kleinkinderen geboren. Anton was in hart en nieren boer, de boerderij stond aan de Haansweg, die hij van zijn schoonouders had overgenomen. Hij ging met de ontwikkeling van het boerenbedrijf mee. Hij voelde zich sterk verbonden met de gemeenschap van Raalte, zowel kerkelijk als maatschappelijk. Jarenlang is hij lid geweest van het herenkoor van de Pauluskerk. De Stöppelhaene was zijn ding, vroeger werden er wagens gebouwd in de buurt en later ging hij dorsen. Op de roggemaaiersdag ging hij de zeis halen en werd de rogge gemaaid. Op feestjes verraste hij het publiek met zijn mondharmonica en met zijn prachtige fluit. Hij kon heel mooi fluiten. Hij had een duidelijke mening. In 2002 zijn zij verhuisd naar de Beukenhof. Het lopen werd steeds moeilijker. De brommobiel en de scootmobiel waren de oplossing. Soms dacht hij de weg alleen te hebben. De zorg voor ma viel hem soms zwaar. Plotseling moest hij in het ziekenhuis opgenomen worden en is daar overleden. 

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 18 maart 2018 is de heer René (René Gerard Maria) Geurts op 94 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met (weduwnaar) van Josephine Jongma. Hij woonde Wilgensingel 46, 8102 ZJ Raalte.

Velen kennen hem met zijn oprechte belangstelling en enthousiasme. René was een harde werker. In zijn jeugd in Hengelo [Gld] werkte hij bij een bakker. Die ervaring kwam hem van pas in het bakkers- kruideniersbedrijf dat hij later samen met zijn vrouw had in Raalte. Het waren zware jaren maar met hun doorzettingsvermogen en energie hebben zij het volgehouden. Na zijn werkzame leven deed René veel vrijwilligerswerk o.a. voor de kerk,de oratoriumvereniging en het koersbalspel voor ouderen. Helaas overleed zijn vrouw Fien na 43 jaar huwelijk aan een ernstige ziekte. Hij was trouw aan zijn gezin maar ook aan zijn klanten. Op zijn kinderen was hij vooral trots en hij steunde  hen in alles. Zijn geloof was belangrijk voor hem. De Pauluskerk was voor hem op de eerste plaats een plek van gebed en pas daarna een sociaal gebeuren waar hij graag aan deel nam. Toe hij ouder werd kon hij meer genieten van eenvoudige dingen zoals de natuur, muziek en het gezelschap van Diny met wie hij 15 jaar optrok. Voor dit alles was hij intens dankbaar. Vertrouwvol zoals in heel zijn leven is hij heengegaan. De kinderen en kleinkinderen zijn hem dankbaar voor wie hij was.

Dat hij moge rusten in vrede.

Op 22 februari 2018 is mevrouw Lena Wallink - Dickmann op 95 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Marinus Bernardus Wallink. Zij woonde Burg. Kersemakerstraat 46 8107 AP Raalte.

Zij is geboren op 7 juni 1922 te Hengelo [Gld]. In 1948 trouwde zij met Marinus  Wallink en gingen ze wonen aan de Deventerstraat in Raalte. Samen kregen ze 7 kinderen. Na een fijne jeugd in de Gelderse Achterhoek moest ze wel wennen aan het Sallandse leven. Naast haar gezin had ze ook nog tijd voor activiteiten buiten de deur. Zo was ze jaren bij de EHBO en de KPO en ging ze bij een handwerkclub. Ook hield ze erg van lezen en puzzelen en had ze een hele uilencollectie.  Heel belangrijk vond ze het contact met haar kinderen en kleinkinderen. Nadat haar man overleed kon ze toch tot op hoge leeftijd in haar huis blijven wonen met  hulp van familie en de thuiszorg .Ruim een jaar heeft ze in Angeli Custodes gewoond. Haar gezondheid  ging achteruit en op 22 februari is ze kalm en vredig ingeslapen.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 05 februari 2018 is mevrouw Dine (Gerritdina Maria) Schiphorst-Pasterkamp op 92 jarige leeftijd overleden.
Zij was gehuwd met (weduwe van) Bernard Schiphorst. Zij woonde Heetkampweg 1, 8107 PG Broekland.

Zij woonde in Ramele aan de Heetkampweg 1. In 1952 trouwde zij met Bernard Schiphorst. Samen kregen zij vijf kinderen en later elf kleinkinderen, die op hun beurt de familie weer uitbreidden met vier achterkleinkinderen. Na ruim 59 huwelijksjaren overleed Bernard op 4 april 2012. Dat was voor Dine niet gemakkelijk, maar gelukkig had ze in die moeilijke tijd steun van haar gezin. Ze kon ook genieten van de klein- en achterkleinkinderen. Dine was een wijze en sterke vrouw, aan wie iedereen met veel dankbaarheid terugdenkt. Zij hebben haar leven moeten loslaten, maar houden hun moeder, oma en overgrootmoeder vast in hun leven. Op 10 februari is er in de Pauluskerk afscheid genomen, dat zij mag rusten in vrede.

Dat zij moge rusten in vrede.

Op 26 januari 2018 is de heer Harm (Hermanus Johannes) Willemsen op 77 jarige leeftijd overleden.
Hij was gehuwd met Alberta Maria Jozephina Otten. Hij woonde Dumbarstraat 6, 8101 ED Raalte.

Hij werd geboren in Mariënheem. Hij groeide op met 1 zus en 3 broers. Op zijn 16de ging hij werken bij Douma Deuren en heeft dit volgehouden tot hij met zijn 59ste in de VUT ging. In 1963 leerde hij Betsie Otten kennen. Op 8 oktober 1965 zijn ze getrouwd en gingen ze in de Dumbarstraat wonen. Hun gelukkige huwelijk werd bezegeld met de geboorte van Ernst en Tanja. Later genoot hij ook van de komst van zijn kleinkinderen Kira en Sander. Harm was een man van weinig woorden. Hij praatte niet om te praten. Met zijn droge, bijzondere humor kreeg hij menigeen aan het lachen. Hij was oprecht, vrolijk en heel erg zorgzaam, en liet op zijn manier blijken dat hij zeer trots was op zijn gezin. Harm had passie voor buiten zijn en tuinieren. Vooral de zomer was zijn periode. Bovendien was hij graag thuis en hij verveelde zich nooit omdat hij altijd in en om het huis aan het klussen was. Van de ritjes en weekeinden met zijn motor kon hij erg genieten. Het laatste jaar van zijn ziekte heeft hij steeds stukje bij beetje moeten inleveren maar hij bleef positief en vond steeds weer een manier om hiermee om te gaan. De wil was er wel, maar de kracht niet meer. Wij zullen Harm herinneren als een zorgzame man met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor zijn gezin en voor de mensen die hij tijdens zijn leven heeft gekend.

Dat hij moge rusten in vrede.