Bron van Hoop en Liefde,

Open je ogen, kijk om je heen

Laat je raken door haar

DE MARIA PASSIE IN HAARLE OP ZATERDAG 20 OKTOBER 2018

Op zaterdag 20 oktober 2018 werd in de St. Sebastianus kerk in Haarle in Overijssel de theatervoorstelling “De Maria Passie” opgevoerd. Wat een fantastische belevenis voor het 270 tellende enthousiaste publiek.
Niets was door de organisatie nagelaten om er zowel voor het publiek als ook voor de leden van het koor een indrukwekkende voorstelling van te maken. De kerk in Haarle bleek eens te meer een uitstekende ambiance te zijn voor dit soort manifestaties. De bezoekers werden verwelkomt met een kopje koffie of thee en na afloop werd er zelfs nog een drankje geserveerd. Allemaal verzorgd door een groep jongeren uit Haarle.
Zowel voor de organisatie als voor het koor was het een aangename verrassing dat er zoveel mensen uit Haarle en vooral ook uit de wijde omgeving van het kerkdorp, naar de kerk waren gekomen. De theatergroep heeft ze niet teleurgesteld. Integendeel, na afloop waren er alleen maar enthousiaste reacties.
Enthousiasme was er over het “verhaal” van Maria dat met hart en ziel werd verteld en uitgezongen: Maria, in levende lijve aanwezig. Een moderne vrouw en moeder van onze tijd, steun en toeverlaat voor ieder die haar wil vinden.
De performance waarmee het werd gebracht was beweging en leven,  een echt “tableau vivant”, een levend tafereel.
De muzikale begeleiding, de zang en de solo’s waren in balans met elkaar en vormden een hechte eenheid.
Het geheel werd gekenmerkt door de kracht van eenvoud, van ongekunsteldheid, van échtheid.
Enthousiasme over de kwaliteit van zowel het koor als de solisten. Over de wijze waarop het verhaal van Maria werd geplaatst in de huidige tijd, van het opvoeden van een kind,van vluchteling te zijn tot uiteindelijk het verliezen van een kind. Om als moeder je kind te moeten zien lijden en sterven. Het overkwam Maria, maar het gebeurt ook nu.
Hopelijk kunnen mensen die dit overkomt, steun en troost vinden bij Maria. Ongetwijfeld waren er bezoekers onder het publiek die zich in het verhaal van Maria herkenden.
Hoe herkenbaar kan het leven van Maria worden vertolkt met hedendaagse liederen.
Alsof de tijd heeft stilgestaan. De vertolking van het lied van Claudia de Brei “Mag ik dan bij jou…”. En “Leun op mij” van  Ruth Jacott. En “Miracle” van Ilse de Lange. En “Could we start again” van Andrew Lloyd Webber. En “Unwritten”van Natasha Bedingfield.  En “Run” van Angels Rule. En “ Omarm me” van BLØF“. En “Have a little Faith” van John Hiatt.
Wat een prachtige vertolking van deze nummers met die sprekende bijpassende teksten door de solisten. En afsluitend met “Eén wereld” waarmee het koor het publiek in de zaal niet alleen in de benen kreeg, maar ook enthousiast liet meezingen en klappen. Dan ben je en voel je je één, één wereld.
Het publiek was geraakt door deze vertolking van het leven van Maria en liet dat weten met een staande ovatie.
Het was geweldig.

Werkgroep “Maria Passie”, Haarle