Wat is Kinderkerk

Kinderkerk is sinds 4 jaar een begrip geworden. We geven 1 keer in de 2 maanden een viering van een half uurtje voor kinderen van de leeftijd van 3 tot ongeveer 12 jaar. Jongere broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom! Per 2015 zijn we met een aparte groep voor oudere kinderen gestart, want Kinderkerk is voor ieder kind.

De opzet van de kinderkerk is bedoeld om kinderen bekend te maken met mooie verhalen uit de Bijbel. We proberen om de verhalen zo beeldend mogelijk vorm te geven want dit spreekt de jongere kinderen erg aan. Zo proberen we aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Voor de oudere kinderen maken we gebruik van de verhalen uit het cathecheseproject: Licht op ons pad.
Hierin zijn dezelfde verhalen als voor de jongere kinderen uit de kinderbijbel, maar dan meer gericht op grotere kinderen, met bijpassend materiaal om op het verhaal door te praten.

Elke viering bestaat eigenlijk uit dezelfde opzet, zodat de kinderen vertrouwd en bekend raken met de liedjes die we zingen en de dingen die we doen. Alleen het verhaal en het lied bij het verhaal is elke keer anders.  We zingen samen gezellig liedjes, we steken kaarsen aan en bidden daarbij, luisteren naar een mooi verhaal en we maken ook muziek bij de liedjes.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u wel eens een kijkje komen nemen, u bent van harte welkom!

De werkgroep van de kinderkerk.

Achter de kinderkerk zit een werkgroep. Deze werkgroep bestaat uit 4 enthousiaste mensen en pastor Astrid van Engeland.
De werkgroep bestaat op dit moment uit, Gerko Ruiter, Lidia Kerkvliet, Angela Dijkman en Mariëlle Holterman.

Wilt u meer informatie over de kinderkerk of op de hoogte blijven van de datums wanneer de vieringen zijn dan kunt u altijd mailen naar kinderkerk@gmail.com .