Storm op het meer

Terugblik op de kinderkerkviering van 29 juni 2014:

Thema: Storm op het meer.

In deze viering is het verhaal verteld en uitgebeeld van Jezus die met zijn leerlingen ging varen op het meer. Jezus was moe en ging even slapen. Toen ze begonnen te varen was het heel mooi weer.

Maar Jezus was gaan slapen en het mooie weer ging weg. Er kwamen donkere wolken aan en meer wind. Het begon zelfs te bliksemen. Er kwam veel golven die het water over de rand van de boot gooide. De leerlingen die in de boot waren gestapt moesten met emmers het water uit de boot scheppen.

De leerlingen werden bang van deze hoge golven, de harde wind en donkere wolken en bliksem. En Jezus sliep gewoon door. Ze maakten Jezus snel wakker om hem om hulp te vragen.
Jezus werd wakker en hij strekte zijn armen uit en zei tegen de zee, dat het water rustig moest worden. En dit gebeurde ook.

Het liep dus allemaal goed af. De donkere wolken verdwenen en er kwam blauwe en witte wolken voor in de plaats.

Klik hier voor de kleurplaat in het boekje

klik hier voor de knutselplaat achterop het boekje

Namens werkgroep Kinderkerk.