Palmpasenviering

Wat fijn dat er zich zo veel kinderen hebben opgegeven voor het maken van de Palmpasen stokken dit jaar! Wel 52 kinderen hebben we er geteld. Zaterdagmiddag 12 april was het een gezellige drukte met allemaal enthousiaste ouders en kinderen die met ons kwamen knutselen. Doordat we 2 groepen hadden gemaakt, was er dit jaar ruimte genoeg voor iedereen.

Ook zondag 13 april kwamen de meeste kinderen met hun ouders terug voor de viering. Na de optocht in de kerk en het zegenen van de Palmpasen stokken door pastor Harry Bloo, gingen we naar de Pauluszaal voor de uitleg van de symbolen en het verhaal over de intocht in Jeruzalem. Hierna hebben we de intocht zelf nagespeeld en een lied gezongen. De kinderen verwelkomden, zwaaiend met palmtakken, Jezus en zijn leerlingen. "Jezus" (1 van de jongens uit de groep) koos zelf 12 leerlingen uit waarmee hij op een (stok)ezel Jeruzalem binnen kwam. Hierna hebben we nog een kleurplaat gekleurd, een beker ranja gedronken en een paaseitje gesnoept. De afsluiting waar op iedereen zat te wachten, was natuurlijk de optocht door de wijk met een echte ezel ("Eva") en 2 enthousiaste trommelaars.

We proberen voor volgend jaar weer een mooie viering voor palmpasen te maken.

Namens werkgroep Kinderkerk.