Jozef in de put

Terugblik op de kinderkerk viering van 14 september 2014:

Thema: Jozef in de put.

Er waren zo'n 25 kinderen deze keer gekomen om het verhaal van Jozef in de put te horen. We hebben eerst alle plaatjes opgeplakt die het verhaal vertellen:

Het verhaal ging over jaloers zijn. Want de broers van Jozef waren jaloers op zijn mooie jas die hij gekregen had van zijn vader.
Maar Jozef was ook een dromer. Hij vertelde graag over zijn dromen. Hierin ws Jozef altijd een belangrijk iemand.
Toen Jozef naar zijn broers moest gaan die in het veld de schapen aan het hoeden waren, maakten zijn broers een plan. ze wilden dat Jozef niet meer in hun buurt was. Eerst gooiden ze Jozef in de put en daarna haalden ze hem weer uit de put, om hem te verkopen aan een groep handelaren. Deze verkochten hem weer aan iemand die bij de koning van Egypte werkte.

We hebben met platen aan de wand, hier de personen in het verhaal geplakt. Een vader Jacob die in zijn tent stond en heel verdrietig is omdat hij denkt dat zijn zoon dood is.

Na afloop hebben we Jozef en zijn mooie jas gekleurd.

De volgende keer gaat het verhaal verder, Op de link hieronder kun je het verhaal nog een keer zien met plaatjes en ook het liedje luisteren wat wij zongen.

klik hier voor de kleurplaat

Klik hier voor de woordzoeker

Namens werkgroep kinderkerk.