Jozef; de droomuitlegger

Terugblik op de kinderkerk viering van 23 november:

Thema: Jozef, de droomuitlegger.

De vorige keer hebben we het over jozef gehad en dit keer hebben we het tweede verhaal over Jozef gehoord.
Vier kinderen hebben het verhaal uitgebeeld, Jozef, de bakker, de schenker en de farao.
Eerst hebben we kort het verhaal van de vorige keer terug verteld aan de hand van de platen die we hadden. Daarna hebben we het verhaal gelezen van deze keer.
Dat ging over Jozef en hij zat in de gevangenis. Maar de farao had zulke rare dromen dat hij Jozef uit de gevangenis liet halen om de dromen uit te laten leggen.
De droom ging over 7 dikke koeien en 7 magere koeien en de uitleg daarvan was; eerst zullen er zeven jaren komen waarin er heel veel te eten is maar dit eten moet bewaard worden want na die 7 jaren komen er 7 jaren van schaarste.
Omdat Jozef dit zo goed deed mocht hij uit de gevangenis en werd hij onderkoning!

We hebben daarna nog kaarsen aangestoken, liedjes gezongen en na afloop samen wat gedronken.

Klik hier om naar de kleurplaat te gaan.

Klik hier om naar het werkblad te gaan.

namens werkgroep kinderkerk