Bouwen met elkaar

Terugblik op de kinderkerk viering van zondag 23 juni 2013:

Thema: Bouwen met elkaar.

We hebben een hoge toren gebouwd met elkaar net zoals dat in het verhaal werd verteld. Er is verteld over een grote groep mensen en dieren die op reis is. Voorop ging een machtige man, de leider van een groot volk, Nimrod genaamd. Hij zag daar een mooi stuk land, dat hij Babel noemde. Daar wilde hij wel een stad gaan bouwen met een toren die zo hoog is als de hemel om beroemd te worden in het hele land. Hij wilde eigenlijk belangrijker zijn dan God.

Maar God vond de mensen dom en eigenwijs omdat ze zo beroemd willen worden. En daarom zou hij ze een lesje leren. God wilde niet dat mensen die zo dom en eigenwijs zijn bij elkaar blijven wonen. God zorgde ervoor dat de mensen elkaar niet meer begrepen. Doordat de mensen elkaar niet meer begrepen was het niet meer leuk om bij elkaar te wonen. Het is hier niet fijn meer, vonden de mensen en ze trokken weg.

klik hier voor de kleurplaat.

Namens werkgroep kinderkerk