Jongeren

Kinderkamp en jongerenreis in zomer 2019

Van 3 t/m 8 augustus 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. Het kamp heeft als motto ‘In het begin’ en vindt plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle. Voor jongeren van 16-35 jaar is er een reis naar Ierland. Onder het motto ‘Follow St. Patrick’ “reizen we door Ierland waar St. Patrick in de 5de eeuw het christelijk geloof verspreidde. We bezoeken de plaatsen die belangrijk zijn geweest in zijn leven, vieren de Eucharistie en maken kennis met de fraaie natuur en de levendige steden en stadjes in Ierland,” aldus de organisatie.

In een flyer legt de leiding van het kinderkamp het motto uit: “In het begin. Dit zijn de eerste drie woorden van het eerste Bijbelverhaal. Tijdens dit kamp staan we stil bij dit thema door te luisteren en na te denken over het scheppingsverhaal, Adam en Eva in het paradijs en de toren van Babel. In de Eucharistievieringen aan het begin en het einde van de week gaat het over de roeping van de eerste leerlingen en het dubbelgebod van de liefde, het eerste beginsel van ons geloof.”
“Tijdens het kamp gaan we natuurlijk ook heel veel spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen en nog veel meer. Dus wil je graag iets moois meemaken, samen met andere kinderen? Meld je dan snel aan voor het kinderkamp 2019!”

De pastorale leiding van de jongerenreis naar Ierland is in handen van rector Patrick Kuipers van het Ariënsinstituut en vicaris Hans Pauw: “In de voetsporen van St. Patrick gaan we naar de ‘roots’ van het christelijk geloof in onze streken. Zo krijgt ons eigen geloof ook een impuls. Ga je mee?”
De jongerenreis is een 8-daagse touringcar reis (Pelikaan reizen) met als opstapplaats Utrecht. “Vanuit Utrecht reizen wij naar Calais, per ferry naar Dover, overnachting in Birmingham, reis naar Holyhead en per ferry naar Dublin. Overige plaatsen: Downpatrick, Armagh, Lough Derg, Knock, Croagh Patrick. De overnachtingen zijn in hotels,” aldus rector Kuipers en vicaris Pauw.

Het kinderkamp op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle kost € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 70 per extra kind (voorbeeld: twee kinderen = € 195 i.p.v. € 250).
Meer informatie en aanmelden (liefst vóór 1 juni 2019): klik hier

Deelname aan de jongerenreis kost € 849 (excl. eventuele toeslagen).
Meer informatie en aanmelden (vóór 20 mei 2019!): klik hier

 

Het JPU (Jongeren platform Utrecht) organiseert activiteiten voor jongeren van het aartsbisdom tussen de 16 en 30 jaar oud.
Hieronder de kalender van hun activiteiten.

 

Hieronder de kalender van activiteiten die vanuit het Jong Aartsbisdom worden georganiseerd.