Activiteiten

Sinterklaasactie Malburgen wint Ariëns Prijs Publieks Prijs naar werkgroep Friersdale te Eemnes Roland Enthoven en Hub Crijns

In de Walburgiskerk te Arnhem heeft de Utrechtse hulpbisschop mgr. Hoogenboom op 1 oktober de Ariëns Prijs voor Diaconie (1.250 euro en een kunstwerk) uitgereikt aan de ‘Sinterklaasactie Malburgen Arnhem’. De vrijwilligers van dit project kopen met Sinterklaas cadeautjes voor kinderen uit de armste gezinnen in de Arnhemse wijk Malburgen. “U maakt een verbinding tussen kerk en samenleving in een volkswijk in Arnhem,” zo citeerde mgr. Hoogenboom het juryrapport. “Uw initiatief is op een indrukwekkende manier van onderop opgezet door een kleine, zeer betrokken groep vrouwen. Vanuit eigen geraaktheid met armoede en het gemis dat daardoor ontstaat, bent u iets gaan doen voor kinderen met het Sinterklaasfeest.”

Een verslag met foto's kunt u via deze link bekijken.

www.dkci-utrecht.nl www.arienscomite.nl

Rol Wandelclub Mariënheem

Woensdagmiddag 9 maart was de aftrap voor een reeks wandeltochten met mensen in een rolstoel. Dankzij de participatiewet zijn er in Mariënheem en een aantal buurdorpen rolstoelen beschikbaar gesteld. Deze worden nu ingezet om met mensen die minder goed ter been zijn op pad te gaan. Doordat mensen steeds langer op zichzelf moeten wonen en niet meer naar buiten kunnen, worden dit soort uitjes in de buitenlucht steeds belangrijker. Het staat in het kader van ‘Mariënheem zorgt voor elkaar’. Naast deze rolstoelen was een aanvraag ingediend en gehonoreerd bij de Rabobank en kinderopvang ’t Schoapie voor gele hesjes en dekens. Deze waren letterlijk op de valreep aanwezig: tussen de middag, vlak voor de start van de eerste wandeltocht, werden ze bezorgd. Ze bewezen meteen hun dienst en daarmee is de vuurproef doorstaan. Het was namelijk stralend weer. Een heerlijke lentezon vergezelde de deelnemers en de vrijwilligers, die in groten getale aanwezig waren. Maar er stond ook nog een koude wind. Daarvoor waren de dekens heerlijk warm om de benen. De hesjes bleken helaas ook direct hun dienst te bewijzen, want vrijwel de hele route (normaal gesproken een rustige weg door en direct om Mariënheem) was er nu een verkeerschaos, doordat er op de doorgaande N35 een stevig ongeluk was gebeurd.

Ondanks deze verkeerschaos was de eerste wandeltocht zeer geslaagd. De deelnemers lieten bij de koffie en thee weten de volgende keer zeker weer mee te gaan. Ze hadden genoten. Het was gezellig en goed geweest. Sommige deelnemers hebben de hele tocht in de mooie lichtgewicht rolstoelen gezeten, anderen hebben een groot deel van de route zelfstandig gelopen. Heel goed voor iedereen om in beweging te blijven. Ook toen bleken de rolstoelen nuttig, want ze waren een goede houvast om de tocht te kunnen lopen.

Zegt het voort, zegt het voort. We hopen volgende keren nog meer deelnemers te verwelkomen. Niet alleen mensen die gebruik willen maken van een rolstoel mogen meegaan, maar ook mensen met een rollator en mensen die het gewoon gezellig vinden om mee te lopen.