Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis,
organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur,
religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie.

VERBINDEND COMMUNICEREN

WOENSDAG 28 NOVEMBER 2018

Het spiritualiteitscafé houdt op woensdag 28 november a.s. een workshop over ‘Verbindend communiceren’. De avond wordt gehouden in het Gemeenschapscentrum, Kerkstraat 13 in Raalte van 19.30 – 22.00 uur. Marco Salentijn laat deelnemers kennis maken met deze heldere vorm van communiceren.

Het doel van verbindend communiceren is je bewust te maken van de manier waarop je communiceert. Verbindend communiceren helpt je om stevig in het leven te staan, om helder te zeggen wat je wilt én duidelijk te horen waar het de ander om gaat. Dit vergroot de kans om respectvol en assertief te bereiken wat je wilt.

Kennismaking met Verbindend Communiceren De workshop is een korte en praktische kennismaking met het model van ‘Geweldloze communicatie’ van Marshall B. Rosenberg. Aan de hand van een eigen gekozen alledaagse praktijksituatie wordt je je bewust van jouw communicatie met je omgeving. Je leert hoe je op een respectvolle en heldere manier kunt aangeven wat er in je leeft en wat jij nodig hebt om jouw leven aangenamer en leuker te maken. Vaak missen we echter de kennis en vaardigheden om onszelf op zo’n manier uit te drukken en naar anderen te luisteren. Dat vraagt om een vorm van communicatie waarin we onze verantwoordelijkheid nemen voor onze behoeftes en de intentie hebben om te willen verbinden met de ander. Kortom, Verbindende Communicatie.

Aanmelden De kosten voor deze avond zijn €12,50 p.p. Graag op de avond zelf contant te voldoen.
Aanmelden kan via spiritualiteitscafe@gmail.com. Heb je vragen, deze kun je ook aan dit e-mailadres sturen.

INSPIRATIEWANDELING MET STILTEMOMENTEN

ZATERDAG 15 DECEMBER 2018

Het Spiritualiteitscafé van de parochie Het Heilig Kruis houdt op zaterdagochtend 15 december 2018 een inspiratiewandeling met stiltemomenten in de natuur rondom Nieuw Sion (Diepenveen). Joke van Steenoven en Liedewijde Tielbeek begeleiden de deelnemers bij deze wandeling.

“Zoek ……”

De laatste maand van het jaar brengt van alles met zich mee. Naast de gezelligheid en de knusse sfeer van de donkere dagen is er ook vaak drukte, onrust of eenzaamheid. Ook kunnen je gedachten en gevoelens uitgaan naar het afgelopen jaar, naar wat er allemaal wel of juist niet gebeurd is. De Adventsperiode is een tijd van inkeer. Stilte helpt daarbij. Stilte om naar binnen te keren. Neem tijd om die stilte op te zoeken en je te verwonderen, open te staan voor dat wat op je pad komt.

Joke van Steenoven en Liedewijde Tielbeek begeleiden deze anderhalf uur durende inspiratiewandeling rondom het thema “Zoek …….”

Er worden oefeningen gedaan waarbij je dicht bij jezelf blijft. Ook gaan de deelnemers ‘kauwen’ op een tekst die tot nadenken stemt.
De wandeling duurt van 9.30 - 11.30 uur, inclusief koffie/thee drinken. De kosten zijn 7,50 euro, inclusief koffie/thee. Er wordt ongeveer 3 á 4 kilometer gewandeld over kleine bospaden.

Aanmelden kan via e-mailadres spiritualiteitscafe@gmail.com . De deelnemers krijgen een bevestigingsmail.
Heb je vragen, deze kun je ook aan dit e-mailadres sturen.