Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis,
organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur,
religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie.

INSPIRATIEWANDELING MET STILTEMOMENTEN

ZATERDAG 15 DECEMBER 2018

Het Spiritualiteitscafé van de parochie Het Heilig Kruis houdt op zaterdagochtend 15 december 2018 een inspiratiewandeling met stiltemomenten in de natuur rondom Nieuw Sion (Diepenveen). Joke van Steenoven en Liedewijde Tielbeek begeleiden de deelnemers bij deze wandeling.

“Zoek ……”

De laatste maand van het jaar brengt van alles met zich mee. Naast de gezelligheid en de knusse sfeer van de donkere dagen is er ook vaak drukte, onrust of eenzaamheid. Ook kunnen je gedachten en gevoelens uitgaan naar het afgelopen jaar, naar wat er allemaal wel of juist niet gebeurd is. De Adventsperiode is een tijd van inkeer. Stilte helpt daarbij. Stilte om naar binnen te keren. Neem tijd om die stilte op te zoeken en je te verwonderen, open te staan voor dat wat op je pad komt.

Joke van Steenoven en Liedewijde Tielbeek begeleiden deze anderhalf uur durende inspiratiewandeling rondom het thema “Zoek …….”

Er worden oefeningen gedaan waarbij je dicht bij jezelf blijft. Ook gaan de deelnemers ‘kauwen’ op een tekst die tot nadenken stemt.
De wandeling duurt van 9.30 - 11.30 uur, inclusief koffie/thee drinken. De kosten zijn 7,50 euro, inclusief koffie/thee. Er wordt ongeveer 3 á 4 kilometer gewandeld over kleine bospaden.

Aanmelden kan via e-mailadres spiritualiteitscafe@gmail.com . De deelnemers krijgen een bevestigingsmail.
Heb je vragen, deze kun je ook aan dit e-mailadres sturen.

WORKSHOP DE BLIK VAN DE FOTOGRAAF

VRIJDAG 18 JANUARI 2019

Het spiritualiteitscafé houdt op vrijdag 18 januari van 9.00 – 12.30 uur een workshop ‘De blik van de fotograaf’. Deze bijeenkomst past binnen het jaarthema  ‘Zoek …..’ van het spiritualiteitscafé . De workshop wordt gehouden bij het Natuurlijk Huus,  Hogebroeksweg 25, 8102 RL  Raalte. Diny Heidenrijk neemt de deelnemers mee in een zoektocht naar allerlei perspectieven binnen het blikveld van de fotograaf. Zij deelt haar kennis over fotografie.

De workshop begint met een presentatie over het werk van Diny Heidenrijk. Daarna gaan de deelnemers naar buiten, en leren zelf kijken door de ogen van een fotograaf. Diny zal wijzen op licht en schaduw,  horizontaal en verticaal-  lijnenspel, op verschillende perspectieven en ze zal aangeven hoe je daarmee kunt spelen binnen je blikveld. Buiten worden foto’s met eigen camera’s gemaakt. Deze worden naderhand op de camera  bekeken en besproken.

Aanmelden Deelnemers wordt gevraagd hun eigen camera mee te nemen en qua kleding en schoeisel rekening te houden met het weer. De kosten voor deze workshop zijn  €7,50 p.p. inclusief koffie/thee. Graag op de ochtend zelf contant te voldoen.  Er zijn een beperkt aantal plaatsen.

Aanmelden kan via spiritualiteitscafe@gmail.com  Heb je vragen, deze kun je ook aan dit e-mailadres sturen.