Activiteiten

Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis,organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur,
religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie.

Inspiratiewandeling met stiltemomenten

Zaterdag 14 december 2019
Het Spiritualiteitscafé van parochie Het Heilig Kruis houdt op zaterdagochtend 14 december 2019 een inspiratiewandeling met stiltemomenten in de natuur rondom Klooster Nieuw Sion (Diepenveen). Joke van Steenoven en Liedewijde Tielbeek begeleiden de deelnemers bij deze wandeling.  Het thema is dit jaar ‘alleen wandelen bestaat niet’.
Zo naar het einde van het jaar worden de dagen korter, het wordt kouder en we trekken als vanzelf meer naar binnen. Niet toevallig dat deze periode samenvalt met de Advent, tijd van inkeer. Je bent zaken aan het afronden en kijkt nog eens terug op het afgelopen jaar.  Over het een zal je meer tevreden zijn dan over het ander. In deze periode van inkeer helpt stil zijn en je verwonderen voor dat wat op je pad komt. Letterlijk soms. Het helpt om nieuwe inzichten te krijgen, mild te zijn voor jezelf. En het helpt open te staan voor dat wat het komende jaar naar je toe komt.
Joke van Steenoven en Liedewijde Tielbeek begeleiden deze anderhalf uur durende inspiratiewandeling rondom het thema ‘alleen wandelen bestaat niet’. Er worden oefeningen gedaan waarbij je dicht bij jezelf blijft. Ook gaan de deelnemers ‘kauwen’ op een tekst die tot nadenken stemt.
De wandeling duurt van 9.30 - 11.30 uur, inclusief koffie/thee drinken. De kosten zijn 7,50 euro, inclusief koffie/thee. Er wordt ongeveer 3 á 4 kilometer gewandeld over kleine bospaden.

Aanmelden kan via e-mailadres spiritualiteitscafe@parochieheiligkruis.nl. Heb je vragen, deze kun je ook aan dit e-mailadres sturen. De deelnemers krijgen een bevestigingsmail.