Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis,

organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur,

religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie.

Donderdag 19 oktober 2017

Locatie: Overesch Ecologische Landbouw, Hondemotsweg 40, 8101 NJ Raalte

19.30 uur inloop/20.00 uur start van de avond

Waarom zou je iets aan het milieu en duurzaamheid doen?

Gedachten n.a.v. Laudato Sí

Duurzaamheid en milieu zijn waarden die hoog op de agenda staan. Denk maar aan het akkoord van Parijs, de reactie daarop van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, en de reacties van allerlei milieu- en natuurorganisaties. Bovendien zien we regelmatig dat er hard gewerkt wordt aan nieuwe technieken die ons helpen zo min mogelijk op te consumeren van wat onze planeet aarde ons biedt, zodat we deze aarde door kunnen geven aan volgende generaties.

Ook paus Franciscus heeft daarover geschreven in zijn encycliek ‘Laudato Sí’. We hebben pastoraal werker Leo Geurts bereid gevonden hierover een avond met ons in gesprek te gaan. Hij heeft in de parochie H. Lebuinus een jaar lang gebrainstormd over deze encycliek met geïnteresseerden, daar avonden over gehouden en columns over geschreven. Hij zal een inleiding houden, waarin hij ons meeneemt in het gedachtengoed van onze paus. Daarna zullen we in kleine groepen met elkaar van gedachten wisselen over wat ons dit te zeggen heeft en hoe wij hier zelf (kleine) stappen in kunnen zetten. Thema’s als eten, water en energie zullen aan de orde komen. Thema’s waar we elke dag mee van doen hebben en waar we misschien andere keuzes zouden kunnen maken dan we tot nu toe doen.

Aanmelden kan tot 12 oktober via e-mailadres spiritualiteitscafe@gmail.com. Als je vragen hebt kun je die aan dit e-mailadres sturen.

De kosten voor deze avond zijn  € 5, - , dit is inclusief koffie of thee.

Familieopstellingen

Donderdagavond 9 november

In het jaarthema van het spiritualiteitscafé Raalte ‘De kringloop van het leven’ past zeker ook “familie” en daarbij “familieopstellingen”.

Donderdagavond 9 november 2017 komt Frans Huyben naar de St. Aloysiusschool op de Boskamp. Hij geeft daar een workshop familieopstellingen.

Een familieopstelling is een methode om op levensvragen een antwoord te krijgen, een manier om in contact te komen met je ‘familieziel’. Je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt. Jouw familie heeft een geschiedenis, een eigen manier van omgaan met de dingen, met verdriet, geluk, gevoel. Een familieopstelling kan je een inkijkje geven in de patronen van jouw familie en verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot, waardoor je zelf beweging kunt brengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven.

Tijdens een familieopstelling wordt een vraag besproken. Niet de echte familieleden stellen zich dan ten opzichte van elkaar op, maar representanten. Met deze mensen wordt geschoven om tot een oplossing te komen.

De kosten van deze avond zijn: € 10 euo p.p., inclusief koffie/thee. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Graag ontmoeten we je op donderdagavond 9 november in de St. Aloysiusschool, Boskamp 19, 8121 CW Olst. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur voor koffie/thee. De avond begint om 20.00 uur.

Aanmelden kan via e-mailadres spiritualiteitscafe@gmail.com. Wacht niet te lang, want vol is vol. Als je vragen hebt kun je die aan dit e-mailadres sturen.