Activiteiten

Het Spiritualiteitscafé Raalte, een initiatief van Parochie Heilig Kruis,
organiseert bijeenkomsten op het raakvlak van kunst, cultuur,                                                          
religie en samenleving die leiden tot bezinning en inspiratie.

WORKSHOP SACRALE DANS DONDERDAGAVOND 5 APRIL 2018

Het Spiritualiteitscafé van de parochie Heilig Kruis houdt op donderdagavond 5 april 2018 een workshop Sacrale dans in De Schalm in Mariënheem.  Mathilde Spaapen leidt de workshop.   Sacrale dans Sacrale dans is het ervaren van ‘een verbinding tussen de dans en het religieuze van de mens’. Het is een meditatieve dansvorm. Je kunt het zien als bidden met je lichaam. Al dansend kom je in contact met jezelf, met elkaar, met God. Tijdens Sacraal dansen wordt er meestal in een kring rondom een zogenoemd ‘midden’ gedanst.  Zo’n midden fungeert als een ‘innerlijke bron’, als God.

Voor jong en oud Voor deze workshop is  géén danservaring nodig. De danspassen zijn meestal eenvoudig en worden veelvuldig herhaald. Sacrale dans is voor jong en oud.

Aanmelden De kosten voor deze avond zijn € 10,00, inclusief koffie/thee. De avond start om 19.30 en duurt tot 21.30 uur en wordt gehouden in de Schalm, Nijverdalseweg 30, 8106 AD Mariënheem. Draag als het kan een schoen met soepele zolen en gemakkelijke, losse kleding. Aanmelden  graag voor 30 maart 2018 via  spiritualiteitscafe@gmail.com. Heb je vragen, deze kun je ook aan dit emailadres sturen.