Activiteiten

Zondag 29 januari  2017: Bezoek aan de Doopsgezinde Kerk, Grotestraat 57, in Almelo.

Wat weet jij /u over andere kerkgenootschappen? Daarom hebben we een kleine excursie voor belangstellenden georganiseerd naar de Doopsgezinde kerk in Almelo. Na ontvangst door ds. Carla Borgers, met koffie, thee en stroopwafel, zal een gemeentelid dhr. Helmich de Vries ons vertellen over het reilen en zeilen van de plaatselijke kerk. Hij zal ons ook iets vertellen over het unieke Heilman-Courtain-orgel. Daarna zal de organist dhr. Henk Oostveen een klein orgelconcert voor ons geven. Na de pauze zal ds. Borgers ons vertellen over de opmerkelijke en boeiende geschiedenis van de Doopsgezinden en hun vredestheologie. Er is de mogelijkheid na afloop een vrije gift te geven voor het orgelfonds.

We worden om14:30 uur verwacht. We vertrekken per auto om 13.40 uur van het parkeerterrein achter de Kandelaar, Stationsstraat 4. We hopen op een boeiende en gezellige middag! Namens de Commissie Vorming en Toerusting bent u van harte welkom!

Laatste wandeling parochie H. Kruis

Op zondag 11 december 2016 wordt de allerlaatste wandeling georganiseerd door de werkgroep De Wandeling van Parochie H. Kruis. Na bijna 7 jaar mooie en inspirerende wandelingen te hebben georganiseerd, telkens in een andere geloofsgemeenschap en steeds met een ander thema, zien we dat de animo vooral dit jaar erg is afgenomen. Vandaar dat we tot onze spijt hebben besloten om er mee te stoppen. Het is erg jammer, maar we kijken ook in dankbaarheid terug op al die jaren dat zoveel mensen enthousiast mee hebben gewandeld en we bijzondere gesprekken met elkaar mochten hebben onderweg.

Wil je deze laatste keer nog graag een keer meewandelen, dan ben je van harte welkom om 13.00 uur in Holten. Het thema van deze wandeling is: ‘Vechten voor vrede’. We beginnen bij de Canadese begraafplaats. Voor koffie en thee zal worden gezorgd. Ook zal er na afloop een drankje en een hapje zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Werkgroep De Wandeling Parochie H. Kruis